Kontakta oss

NOTISER

SD-ledningen läckte hemliga partidokument till Researchgruppen! – ”Sveriges värsta vänsterextremister”

Publicerat

den

rgsd2
INRIKES| Idag stod det klart att Sverigedemokraternas ledartrojka bestående av Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof har läckt interna partidokument till Researchgruppens Mathias Wåg som är känd för att ha varit med att grunda Antifascistisk Aktion, AFA i Sverige.

Nyheter Idag har släppt ett vasst avslöjande om maktstriden inom Sverigedemokraterna. Avslöjandet är minst sagt till den ledande SD-trojkans fördel när det gäller den pågående maktstriden i partiet. En maktstrid som har kommit att innebära massuteslutningar som inget annat parlamentariskt parti i Sverige har gjort sig skyldig till i modern tid. Bland annat uteslöt Sverigedemokraternas ledning sitt 5000-man starka ungdomsförbund på grund av ungdomsförbundets självständiga nationalistiska linje som kom att gå emot SD-trojkan vid ett flertal gånger.

Hela avslöjandet är som bäddat för att rädda partistyrelsens anseende inför partiets kommande landsdagar i Lund. Under de kommande anförandena kommer de verkliga striderna att rasa vilket kommer blottlägga partiets djupa interna stridigheter.

I detta skede har den högavlönade politikertrojkan Åkesson, Karlsson och Jomshof försett den högerorienterade nyhetssajten Nyheter Idag med partidokument som i sin tur har gåtts igenom av Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick och Researchgruppens Mathias Wåg. Wåg och Researchgruppen har ofta refererats som vänsterextremister och kriminella av Sverigedemokraternas politiker. Men nu har partiledningen som sagt försett den enligt deras egen retorik, ”kriminelle vänsterextremisten”, med hemliga dokument om partiets medlemmar.

Avslöjandet visar tydligt hur delar av maktstriden har sett ut inom partiet. Den ledande opinionen inom SD har bedrivit en målmedveten linje där det uttryckliga syftet har varit att ta över makten i partiet och driva SD åt en mer hårdför nationalistisk riktning till skillnad från den borgerliga politik som SD-ledningen står för idag.

Inte första gången

När splittringen inom partiet bubblade upp till ytan tidigare i år kom det fram att Jimmie Åkessons högra hand, Mattias Karlsson, hade haft kontakt med den antirasistiska tidskriften Expos chefredaktör Daniel Poohl.
Bakgrunden till SD-ledningens kontaktsökande med den antirasistiska chefredaktören låg i att ledningen sökte efter information som kunde gagna deras positioner i den pågående maktstriden över partiet. I samma veva visade det sig att Expo knappast var ensamma om att ha haft kontakt med partiets toppföreträdare. Även partistyrelsens Paula Bieler hade haft kontakt med Aktuellt Fokus ledarskribent, vänsterdebattören och uttalade antifascisten Kim Fredriksson.

Vid tillfället gick Mathias Wåg även ut och förklarade att så kallade ”vänsterextremister” tydligen duger för SD:are när gäller interna strider inom SD men när det gäller andra avslöjanden om partiet som har inneburit avslöjanden om partiledningens Ja-sägare som Kent Ekeroth så har ledningen agerat tvärtemot den så kallade nolltoleransen.

Wåg gjorde det genom att släppa en välbesökt debattartikel på Nyheter Idag med syftet att nå ut med information direkt till SD-vännerna genom att beskriva partiets relation till bland annat antifascistiska journalister som granskar Sverigedemokraterna.

I debattartikeln som bar rubriken “Jag är SD-ledningens nyttiga idiot” framgick det att SD:s ledning vid flera tillfällen har försett partiets politiska motståndare med information och hemliga dokument. I debattartikeln skrev Wåg följande: ”För det är ju tacksamt att låta medierna stå för avslöjandena om obekväma personer i partiet, utesluta dem – och sedan kunna stå fri från kritik: ”media bedriver en politisk kampanj mot oss som parti”. En dubbel vinst. Så kan man fortsätta hålla sig väl med gräsrötterna och sympatisörerna, men ändå bli kvitt interna konkurrenter om makten. Granskningarna av Sverigedemokraterna ger paradoxalt nog Sverigedemokraternas ledning ett redskap att rikta mot sina interna kritiker.”

”Sveriges värsta vänsterextremister”

Efter att Researchgruppen tillsammans med Expressen hade avslöjat identiteterna på en rad SD-politiker som spridit grova rasistiska och nazistiska åsikter och hot på nätet kritiserade Jimmie Åkessons högra hand, Mattias Karlsson Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för att ha samarbetat med Researchgruppen.

– Ni har samarbetat med Sveriges värsta vänsterextremister. Det har åsiktregistrerat tusentals människor för att hitta ett tiotal som ni hänger ut, sa Mattias Karlsson i en debatt på SVT i sluttampen av förra valrörelsen. Trots de hårda orden har nu SD-ledningen valt att samarbeta med dem själva.

Aktuellt Fokus har försökt att nå Sverigedemokraternas pressavdelning för en kommentar.
Läs avslöjandet från Nyheter Idag här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se