Kontakta oss

NOTISER

SD-ledningens tiggeri till valkassan betalar politikernas fallskärmar

Publicerat

den

trojkanHÖGERETABLISSEMANGET | Ett nytt avslöjande om fallskärmar för politiker har bubblat upp till ytan. Den här gången gäller det före detta riksdagspolitiker som har fått miljontals kronor i fickan.

Förundersökningen kring den grova ekonomiska brottsligheten kopplat till Sverigedemokraterna har inneburit att en del av Sverigedemokraternas inre har blivit offentligt. Aktuellt Fokus har sedan tidigare kunnat peka på att Sverigedemokraterna har överfört stora summor pengar till den extrema rasdideologiska islamofoben Ingrid Carlqvist. Idag kunde tidskriften Expo peka ut att Sverigedemokraterna avnänder miljonbelopp från partiets valkassa till att betala fallskärmar för politikerklassen.

Organiserat tiggeri
Totalt rör det sig om 4,8 miljoner kronor från SD:s valkassa som har gått till att arvodera före detta partitoppar. Bakom beslutet att bevilja de enorma summorna stod den styrande SD-trojkan Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof.

Richard Jomshof har även varit en av de som har organiserat ledningens tiggeri från kommunföreningar och partidistrikt runt omkring i landet. Men då man ringde runt för att samla in mer pengar till partiet nämndes aldrig fallskärmarna ifråga. Istället sades det att pengarna skulle gå till den framtida valkampanjen.

Läs Expos artikel här: http://expo.se/2015/sds-kampanjpengar-gick-till-fore-detta-partitoppar_6962.html

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se