Kontakta oss

NOTISER

SD Malmös förslag om att vårda IS-terrorister mörkas av högermedier

Publicerat

den

sdbudget
MEDIER
| Efter Aktuellt Fokus nyhet om hur Sverigedemokraterna i Malmö vill vårda återvändande IS-terrorister har det varit tyst i de annars så högljudda ”fria medierna” ute på högerkanten.

När förslag om att vårda så kallade återvändare kom från Mona Sahlin och hennes experter var tonen hård från de invandrar- och muslimfientliga nyhetssajterna i Sverige. Men nu när det har visat sig att Sverigedemokraterna i Malmö har anammat den liberala retoriken och förordat rehabilitering av återvändare är det helt plötsligt tyst.

Vid en nyhetssökning på de fyra största högerradikala sajterna i Sverige kan man inte finna så mycket som en notis om SD Malmös budgetreservation. Vilket tyder på att de så kallade ”fria medierna” på högerkanten i själva verket inte är så fria. Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för Avpixlat, konfronterades med uppgifterna på mikrobloggen Twitter under gårdagen men har i skrivande stund valt att hantera det hela med tystnad. Även Fria Tider, Nyheter Idag och Exponerat känner till SD Malmös ställningstagande för Sahlins linje men kommer av allt att döma följa Mats Dagerlinds exempel.

sdmalmo

[Uppdatering: En vecka efter Aktuellt Fokus ursprungsartikel valde sajten Fria Tider att skriva om det hela.]

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons