NOTISER

SD-politiker ifrågasätter Alan Kurdis död och hånar nyfödd bebis i gyttjepöl

karinforell
NORRKÖPING| När flyktingarnas verklighet i Grekland nådde svenskarna via media upprördes många av den misär som uppvisades. Bilden av en nyfödd bebis som tvättas i en lerpöl upprörde däremot inte Norrköpingspolitikern Karin Forell – hon valde att skratta och håna bebisen och föräldrarna istället. Dessutom ifrågasätter hon Alan Kurdis död.

Karin Forell är nämndeman vid Norrköpings Tingsrätt. Utöver det är hon även ledamot i Norrköpings kommunfullmäktige och representerar Sverigedemokraterna.

I en kommentar på Facebook jämför Karin Forell flyktingarna med grisar och skriver, “Grisar badar ju i gyttjepölar, dom mår så bra så”. Förutom den osmakliga jämförelsen gillar Forell även en rad andra nedvärderande kommentarer som går hånar flyktingarnas situation vid gränsen till Makedonien.

Alan Kurdis död var fejkad

En av kommentarerna som gillas av Karin Forell påstår även att Alan Kurdis död är en fejkstory. Ett påstående som tidigare har spridits av högerradikala hatsajter. I en intervju med den antirasistiska bloggen Inte Rasist Men förnekar hon inte att även hon tror att Alan Kurdis död är fejk.

– Ja det kan vara så, bevisa motsatsen säger hon till Inte Rasist Men.

Förutom det ifrågasätter hon om bilden på den nyfödda bebisen i flyktinglägret är på en riktig, enligt Forell kan det vara en docka.

– Var den här bilden på bebisen som de tvättade i lera sanning? Var det en riktig bebis? Det kan ha varit en docka säger hon till Inte Rasist Men.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

10 kommentarer

10 Comments

 1. Brittinger Eriksson

  2016-03-16 den 22:21

  Avsaknad av empati finns i vissa mentala sjukdomar ex. hos psykopater. Nämndeman ??!! Svenska rättsväsendet borde agera.

 2. Quazi

  2016-03-16 den 17:07

  Tyvärr så är IQ nivån hos dessa politiker extremt låg. Vi har ett parti som är extremt oseriöst. Politiker i det partiet är oproffsiga och verkar hata allt. Minst gymnasieutbildning till folket, det är en del av räddningen.

 3. Nihal

  2016-03-16 den 14:07

  hur kan hon ens vara nämndeman?! Har hon kompetens för det? Det låter inte som det med tanke på hur rasistiskt hon uttalar sig!

 4. ingalill medoc vallgårda

  2016-03-16 den 11:01

  Avsätt henne som nämdeman helt absurt att hon skall sitta som nämndeman.

 5. Christina Pahlm

  2016-03-16 den 04:27

  Att hon som Sverigedemokrat har åsikter om invandrare, flyktingar och alla andra som inte är blonda, svenskfödda osv förvånar nog ingen men, att hon som nämndeman uttalar på det sättet är en katastrof och jag blir mer än lite förvånad över att rubriken inte lyder \”Nämndeman ifrågasätter …\”

  • Karin

   2016-03-19 den 13:20

   Håller verkligen med DIG! Vårt land är inte längre RÄTTSSÄKERT! Så skrämmande att man svimmar!

 6. Urban Karlsson

  2016-03-16 den 00:31

  Detta är samma värderingar och tongångar som under Hitlertiden. Värderingar i form av ett totalt förakt för \”svaghet\” . Det har levt kvar bland oss under ytan. Nu träder de fram i både Öst och Väst och än en gång under historien kan vi beskåda fascismens omänskliga ansikte.

 7. Sara

  2016-03-15 den 21:29

  Sån dum människa. Tycker synd om dig och du tror du e inte rasist. Du borde uppleva detta hemska flykten som tusen tals folk går igenom. Fy för dig kvinna.

 8. curt greges-varg

  2016-03-15 den 14:55

  det är sådana här ni röstar på när ni lägger er röst på SD. Snälla tänk efter lite mer och hur kan någon som har dessa åsikter få ha de samhällspositioner hon har. Blir bara ledsen att läsa om hur vårt sammehälle och värderingar går åt fel håll, tyvärr så känner jag att många många av mina bekanta har liknande värderingar.

 9. Nicklas Niranjan Singh Foresti

  2016-03-15 den 12:43

  Sådan är fascismen och fascisterna. Så långt ifrån det som gör resten av oss mänskliga. I avsaknad av normal empati och den lilla de har kvar vill de inte veta av.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp