Kontakta oss

NOTISER

SD-politiker ifrågasätter Alan Kurdis död och hånar nyfödd bebis i gyttjepöl

Publicerat

den

karinforell
NORRKÖPING| När flyktingarnas verklighet i Grekland nådde svenskarna via media upprördes många av den misär som uppvisades. Bilden av en nyfödd bebis som tvättas i en lerpöl upprörde däremot inte Norrköpingspolitikern Karin Forell – hon valde att skratta och håna bebisen och föräldrarna istället. Dessutom ifrågasätter hon Alan Kurdis död.

Karin Forell är nämndeman vid Norrköpings Tingsrätt. Utöver det är hon även ledamot i Norrköpings kommunfullmäktige och representerar Sverigedemokraterna.

I en kommentar på Facebook jämför Karin Forell flyktingarna med grisar och skriver, ”Grisar badar ju i gyttjepölar, dom mår så bra så”. Förutom den osmakliga jämförelsen gillar Forell även en rad andra nedvärderande kommentarer som går hånar flyktingarnas situation vid gränsen till Makedonien.

Alan Kurdis död var fejkad

En av kommentarerna som gillas av Karin Forell påstår även att Alan Kurdis död är en fejkstory. Ett påstående som tidigare har spridits av högerradikala hatsajter. I en intervju med den antirasistiska bloggen Inte Rasist Men förnekar hon inte att även hon tror att Alan Kurdis död är fejk.

– Ja det kan vara så, bevisa motsatsen säger hon till Inte Rasist Men.

Förutom det ifrågasätter hon om bilden på den nyfödda bebisen i flyktinglägret är på en riktig, enligt Forell kan det vara en docka.

– Var den här bilden på bebisen som de tvättade i lera sanning? Var det en riktig bebis? Det kan ha varit en docka säger hon till Inte Rasist Men.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se