NOTISER

SD-vilde vill att kyrkan utreder konspirationsteori

cornelia-dahlbergINRIKES | En kyrkopolitiker på SD-mandat vill att Svenska kyrkan utreder så kallade ”chemtrails”. Kyrkopolitikern Cornelia Dahlberg valdes 2013 in i Svenska kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, på ett sverigedemokratiskt mandat.

I december samma år hoppade hon av partiet, efter att hon enligt egen uppgift känt sig ”dåligt behandlad” av andra sverigedemokrater. Men trots att hon har lämnat partiet sitter Dahlberg kvar på sina mandat – och hon håller fast vid både rasistiska och konspirationsteoretiska åsikter.

I en motion till kyrkomötet uppmanar Dahlberg kyrkan att ”ta frågan om chemtrails på allvar genom att tillsätta en oberoende vetenskapligt arbetande utredning som vågar ta i beaktande även obekväm, kontroversiell fakta”. Det som Dahlberg kallar ”chemtrails” är de strimmor av kondens som jetflygplan lämnar efter sig i luften.

Konspirationsteoretiker menar att strimmorna egentligen är utsläpp av gas eller gift. Teorierna om varför någon skulle göra detta, eller av vilken orsak, skiljer sig åt mellan olika konspirationsteoretiker.
– Nu känner vi inte till något artilleri placerat i Arktis som bombarderar vår himmel med partiklar, eller att något beslut fattats i frågan, men kanske har andra metoder med samma syfte utvecklas och genomförts, säger Dahlberg i motionen.

I motionen uppmanar kyrkopolitikern också kyrkan att tillsätta en utredning om varför ”människor som anser att nuvarande politiskt vållade massinvandring är inhuman” anser sig vara exkluderade av kyrkan.
– Eftersom kyrkan både vill inkludera alla samt ta miljöhoten på allvar så vill jag uppmana kyrkomötet att uppmärksamma både denna häxprocess mot oliktänkande samt det eventuella hotet och inte böja sig för det politiska etablissemanget, skriver Cornelia Dahlberg, som representerar Linköpings stift.

Även en annan kyrkopolitiker på SD-mandat har skrivit motioner till kyrkomötet. Prästen Axel W Karlsson från Göteborg uteslöts ur SD förra året, och han tycker att kyrkan ska starta en fond för personer som har fått sina bilar uppbrända vid kravaller. Kyrkomötet fattar beslut om motionerna i mitten av november.

Gästskribent
redaktionen@aktuelltfokus.se

4 kommentarer

4 Comments

 1. Pingback: SD-vilde vill att Svenska kyrkan utreder konspi...

 2. Johanne

  2015-09-27 den 15:12

  Årets foliehatt!

 3. Magnus

  2015-09-27 den 11:57

  Fler partier har velat utreda detta. Bland annat MP som också vill att HAARP ska utredas. http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Ovriga-dokument/Ovrigt-dokument/Utredning-om-amerikansk-rymdfo_GL02U416/?text=true

  • Animallover

   2015-09-27 den 12:05

   Att \”Sverigevännerna\” befinner sig på samma nivå som MP-galningar är rätt talande för \”Sverigevännerna\”. Pinsamt stavas det.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp