Kontakta oss

NOTISER

Balkong rasade i Uppsala – Byggnadsarbetare skadades allvarligt

Publicerat

den

otryggauppsala
OTRYGGA SVERIGE
| Två byggnadsarbetare skadades efter ett balkongras i det nybyggda Rosendalsområdet i Uppsala sent igår kväll. Bägge skadades allvarligt.

Larmet till räddningstjänsten kom strax före klockan 21 på måndagskvällen. Balkongen föll från andra våningen ner på våningen under på ett flerfamiljshus. Två män som arbetade på platsen fick benen fastklämda. Klockan 21.25 lyckades räddningspersonalen få loss de drabbade och föra dem till Akademiska sjukhuset med ambulans. Vid 01-tiden under natten meddelade sjukhuset att läget för de båda männen är stabilt, men att den enes skador bedöms som mycket allvarliga.

Polisens har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka. De två männen är, enligt polisen, 48 respektive 33 år gamla och lettiska medborgare.

Den senaste tiden har flera arbetsplatsolyckor inträffat över hela landet, somliga med dödlig utgång. En av de mest vanligt förekommande bakomliggande orsakerna är arbetsköparnas vinstbegär som går ut över säkerheten. Många arbetare inom byggbranschen vittnar om att deras liv och hälsa värderas mindre än byggnadsmaterialet de hanterar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se