Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker och högeraktivister hatdrevar mot polisen

Publicerat

den

Foto: Frankie Fouganthin

INRIKES   Under tisdagen publicerades polisen en artikel om den ickebinära polisen Alex på sin hemsida. Syftet var att uppmärksamma öppenheten inom den svenska polismyndigheten. Kort därefter började högerhatet flöda mot polisen.

Alex jobbar som barnförhörsledare i Uppsala, och utreder brott mot barn upp till 18 år. I en artikel på polisens hemsida berättar Alex om sin könskorrigering, livet som trans och hur det var att komma ut inför sina kollegor.

– Vågar jag som polis vara öppen med att jag är trans har jag lättare att skapa förtroende hos andra transpersoner, inte bara de som blivit utsatta för brott, utan även de som vill söka till polisutbildningen.

Alex berättelse har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Majoriteten av alla som har kommenterat artikeln har varit positiva men det är inte alla som förespråkar öppenhet och mångfald inom den svenska poliskåren. På ett drygr dygn har polisens officiella konto på Twitter fått ta emot hundratals hat- och hånfulla kommentarer från diverse högerfolk.

SD-politiker och högeraktivister

En person som deltar i det pågående hatdrevet mot polisen är SD-politikern Tommy Hansson från Södertälje. I en twitterkommentar jämför Hansson polisen Alex med psykiskt sjuka. ”Mentalsjukdom är tydligen inte längre något hinder för att bli polis.”, skriver SD-politikern till polisens officiella Twitterkonto.

Före detta SD-veteranen Tommy Funebo tycker att polisen borde skämmas för den är öppen och inkluderande.

Högermannen och öppna SD-sympatisören Bengt Svensson tycker att det är sjukt med en inkluderande poliskår. ”sjukt jäkla trams”, skriver han till polisen.

Företagsledaren Bojan Ljepoja från Helsingborg skriver att polisen kan dra åt helvete. ” Ni är ett företag som arbetar för Företaget Kingdom of Sweden. Dra åt helvete”, skriver han i polisens Twittertråd.

Här nedan följer ytterligare några exempel på högerns hatdrev mot polisen.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se