NOTISER

SD-politiker vill tvångsomhänderta snusare

louisejimmie2LUND| I en motion på SD:s Landsdagar i Lund vill politikern Louise Erixon att Sverigedemokraterna ska verka för att sociala myndigheter ska gå in för att tvångsomhänderta gravida kvinnor – För att de snusar.

I motionen skriver Erixon att hon vill att Sverigedemokraterna ska driva frågan om tvångsomhändertagande av gravida kvinnor som missbrukar. Förutom alkohol och illegal narkotika räknar Louise Erixon även upp tobak som skäl för tvångsomhändertagning vilket innebär att den sverigedemokratiska politikern även vill se tvångsåtgärder mot snusare från myndigheternas sida.

förbjudsnus2

förbjudsnus Louise Erixons motion finner du här: https://sd.se/wp-content/uploads/2015/01/LD-2015-Motioner-2015-11-12.pdf

Erixon är ett känt namn inom Sverigedemokraterna. Förutom att vara förlovad med partiledaren Jimmie Åkesson är Louise Erixon även känd för att ha varit sekreterare till SD-toppen Björn Söder och för att ha kandiderat till EU-parlamentet 2009.

Jimmie Åkesson vill förbjuda snus och alkohol

I början av september förra året aviserade Louise Erixons sambo Jimmie Åkesson att han och Sverigedemokraterna kan tänka sig att förbjuda en av de mest svenska traditionerna någonsin – nämligen snusandet.

SD-ledarens syn på snusare kom fram under Expressens partiledardebatt där 8-åriga Amanda frågade samtliga partiledare om man inte kan förbjuda alkohol, cigaretter och snus.

Jimmie Åkesson svarade ja och utvecklade sedan sitt resonemang inför tv-kamerorna.

– Det tror jag alla tycker innerst inne. Vi har inte den politiken, men vi har drivit olika frågor som om att man ska fasa ut tobak till exempel genom att man förbjuder det i ett år. Det låter väl sunt svarade Åkesson.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

13 kommentarer

13 Comments

 1. Y

  2015-11-29 den 23:11

  Men snälla obegåvade SD politiker och svans.
  Förbjuda snus och alkohol, men inte nikotintuggummi, tuggtobak och all annan form av nikotin. Nu är ju så blåsta att hälften hade varit nog.

  Sen vill ni förbjuda saker som strider mot mänskliga rättigheter. Tror ni att ni har makt över EU och FN?
  Är ni verkligen så här blåsta? Och er betalar vi skatt…
  Suck…

 2. Mikael Larsson

  2015-11-29 den 19:46

  Det är ofta man ser gravida kvinnor röka,snusa,dricka alkohol och jag blir lika förbannad varje gång!
  Jag är för ett förbud även om det är svårt att hålla koll på om det efterlevs!

 3. X

  2015-11-29 den 15:43

  Tvångsomhänderta SD\’are istället de gör ju bara att fler blir Svenska Dårar vilket vi har nog av.

 4. Pingback: Dagens Sverigedumokratiska knäppgök | Sven Tycker

 5. Erich

  2015-11-28 den 17:29

  Skoj att om dom förbjuder alkohol kommer typ 99% av deras väljare att tänka om haha!

  • Baggen

   2015-11-29 den 00:56

   Kul att du har läst ungefär ingenting alls…

 6. leif

  2015-11-28 den 12:47

  Detta är absurt enligt mig.någon måtta får det vara.

 7. NN

  2015-11-27 den 22:03

  Borde inte rasistiska föräldrar tvångsomhändertas istället?? Rasistiska föräldrar är mera skadligt och kostsamt för samhället på längre perspektiv. Barnen växer upp och väljer våldets väg. Mordbränder på flyktingboenden, våldsbrott, domar i hets mot folkgrupp, mord och i olaga hot. Barn med rasistiska åsikter växer upp och vill daltande med skatteflyktingar som plundrar vår välfärd och drar med pengarna till skatteparadis utan att betala bolagsskatt.

  Även om jag har svårt att förstå föräldrar val att bruka alkohol/narkotika/tobak under graviditeten. Men är deras val och deras val att ta den risken för sitt barn.

  • Ante

   2015-11-28 den 10:51

   Fast vi tillåter ju inte barnaga heller. Jag tycker verkligen inte att tvångsomhändertagande är en bra ide men grundtanken i den här motionen kan jag verkligen köpa. Tycker definitivt att det ska vara olagligt att utsätta sitt ofödda barn för alkohol och droger. Eftersom man \”delar\” blod med sin mamma i fosterstadiet så är det uppenbart att man utsätter sitt barn för en enorm risk. Mellan 1 och 2 % av de barn som föds idag har alkoholrelaterade skador. Sjukt att någon ens kan tycka att det är ok att man intar alkohol, tobak och droger under en graviditet. Eller ens tycka att det är upp till
   mamman själv.

   • Aktivradioaktiv

    2015-11-29 den 18:20

    Ja, fast som vanligt med SD är lösningarna på problemen missriktade. Straffa och skuldbelägga är ynkryggarnas taktik och politik. SD kan ju börja med att införa ett alkoholförbjud… tänk dig svensk midsommar utan alkohol och snus. Det skulle nog bli populärt!

  • Sune

   2015-11-28 den 15:41

   Timbuktu?

  • Sune

   2015-11-28 den 15:43

   Menar du Timbuktu? Rasistiska förtecken och deklarerar mer eller mindre noll i inkomst.

  • Ainu

   2015-11-28 den 17:57

   Vem har sagt att alla barn blir sådana pga att de har \”rasistiska\” föräldrar?? Alla väljer sin egen väg i livet oavsett uppfostran och barndom. Det är ett val man har, om man vill sjunka så lågt att man gör något sådant fruktansvärt eller om man vill satsa på det bättre.

   Att dra alla över en kant, det är precis så rasism uppstått. Att en gör något som får en att avsky den personen brukar gå ut över att man drar alla över en kant, oavsett kön eller ursprung..

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp