Kontakta oss

NOTISER

SD-politiker vill tvångsomhänderta snusare

Publicerat

den

LUND   I en motion på SD:s Landsdagar i Lund vill topppolitikern Louise Erixon att Sverigedemokraterna ska verka för att sociala myndigheter ska gå in för att tvångsomhänderta gravida kvinnor – För att de snusar.

I motionen skriver Erixon att hon vill att Sverigedemokraterna ska driva frågan om tvångsomhändertagande av gravida kvinnor som missbrukar. Förutom alkohol och illegal narkotika räknar Louise Erixon även upp tobak som skäl för tvångsomhändertagning vilket innebär att den sverigedemokratiska politikern även vill se tvångsåtgärder mot snusare från myndigheternas sida.

förbjudsnus2

förbjudsnus Louise Erixons motion finner du här: https://sd.se/wp-content/uploads/2015/01/LD-2015-Motioner-2015-11-12.pdf

Erixon är ett känt namn inom Sverigedemokraterna. Förutom att vara förlovad med partiledaren Jimmie Åkesson är Louise Erixon även känd för att ha varit sekreterare till SD-toppen Björn Söder och för att ha kandiderat till EU-parlamentet 2009.

Jimmie Åkesson vill förbjuda snus och alkohol

I början av september förra året aviserade Louise Erixons sambo Jimmie Åkesson att han och Sverigedemokraterna kan tänka sig att förbjuda en av de mest svenska traditionerna någonsin – nämligen snusandet.

SD-ledarens syn på snusare kom fram under Expressens partiledardebatt där 8-åriga Amanda frågade samtliga partiledare om man inte kan förbjuda alkohol, cigaretter och snus.

Jimmie Åkesson svarade ja och utvecklade sedan sitt resonemang inför tv-kamerorna.

– Det tror jag alla tycker innerst inne. Vi har inte den politiken, men vi har drivit olika frågor som om att man ska fasa ut tobak till exempel genom att man förbjuder det i ett år. Det låter väl sunt svarade Åkesson.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se