Kontakta oss

NOTISER

Sverigedemokraterna kommer ut som borgerliga – Vill skapa ny högerallians

Publicerat

den

nyasdalliansenINRIKES| Under Sverigedemokraternas Landsdagar höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ett anförande för partiets ombud. Framför blåsippan förklarade en allvarlig Jimmie Åkesson att han vill samregera Sverige tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Att Sverigedemokraterna nu tar bladet från mun och förklarar att man är ett borgerligt högerparti innebär att Åkesson bekräftar den bild som både LO och socialister har påpekat sedan länge. Att SD-ledaren tar initiativ till en ny Allians är däremot ett propagandistiskt utspel där Jimmie Åkesson hoppas på att framstå som en ny Reinfeldt på den politiska arenan.

Skulle förslaget komma att bli allvar skulle Sverige komma att slå hårt mot både sjuka och arbetslösa som är i behov av stärkt välfärd och demokratiska resursfördelningar.

Nytt politiskt landskap men samma blockpolitik

Skulle Sverigedemokraternas borgerliga allians lyckas hade det politiska landskapet i Sverige skiftats betydligt. I praktiken hade det tvingat fram ett samarbete mellan de liberala mittenpartierna C, FP, MP och S vilket hade isolerat Vänsterpartiet rent parlamentariskt.

Sverigedemokraternas ställningstagande som ett borgerligt parti hade även kunnat innebära en fortsättning på blockpolitiken och en början på betydligt sämre villkor för arbetarklassen och en öppning för än mer globaliserad marknadsekonomi.

Under Sverigedemokraternas landsdagar väcktes även frågan om att Sverigedemokraterna ska verka för att förbjuda fackförbund genom att inskränka föreningsfriheten och åsiktsfriheten. Tidigare attacker mot organiserade arbetare har skett från både KD och M.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se