Kontakta oss

INRIKES

SD-politikern om Hanna Wigh: ”Rikspatrask”

Publicerat

den

HÖGERN SD-politikern Joakim Larsson anser att före detta SD-toppen Hanna Wigh är ett så kallat ”rikspatrask”. Det framgår av SD-politikerns Twitterkonto. Joakim Larssons tilltag kommer efter att Hanna Wigh berättat om sexuella övergrepp och våldtäkter inom Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraten Joakim Larsson jobbar för partiet som politisk sekreterare på riksdagskansliet i försvarsutskottet. Han är en av få veteraner som fortfarande är verksam inom partiet. Efter att hans före detta partikollega, tidigare SD-toppen Hanna Wigh, talat ut offentligt om sexuella övergrepp inom SD och lämnat partiet bakom sig, stämplar Joakim Larsson Hanna Wigh som ett så kallat ”rikspatrask” på Twitter.

Efter att Hanna Wigh uppmärksammade tilltaget ursäktade Joakim Larsson sig med att han anser att alla politiker som inte är med i SD är rikspatrask. Att Hanna Wigh blivit utsatt för hot, skadegörelse, trakasserier och kränkningar efter att hon började tala ut om kvinnosynen inom SD verkar inte bekomma Joakim Larsson. Istället skriver Larsson att han tycker att man ska kalla en spade för en spade.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se