Kontakta oss

INRIKES

Sextrakasserier utreds inom Centerpartiet

Publicerat

den

INRIKES En ung centerpartist utesluts efter misstankar om sexbrott. Det rapporterar Expressen. 

Den unge centerpartisten är medlem i partiets ungdomsförbund och uppges haft betydande poster inom förbundet. Under lördagen uteslöts han efter att flera kvinnor vittnat om att mannen begått sexuella trakasserier mot dem.

Mannen, som även jobbade för Centerpartiet, mister även sin anställning hos partiet.
– När vi anställde honom hade vi inte den kunskapen. Då hade vi inte anställt honom. Han fick avsluta sin anställning. Vi uppmanade honom väldigt starkt att träda tillbaka, säger Centerns partisekreterare Michael Arthursson till Aftonbladet.

När CUF-ordföranden Mikael Ek kommenterar uteslutningen säger han att han önskar att mannen hade uteslutits tidigare.
– Jag kan önska att vi hade gått vidare med att utesluta honom redan tidigare. Vi har haft för dålig kommunikation mellan ungdomsförbundet och partiet. Det var ett misstag att vi inte tidigare informerade resten av Centerrörelsen, säger Magnus Ek till Aftonbladet.

Till Aftonbladet uppger Centerpartiets partisekreterare, Michael Arthursson, att partiet även utrett ett annat fall av sextrakasserier inom partiet, vilket ska lett till att ännu en person fått sluta. Centerpartiet har därför startat en intern utredning om trakasserierna inom partiet.
– Vi kommer gå igenom det här uppropet om det finns några andra fall som berör oss i Centerpartiet. Vi har ett internt arbete med att öka kunskapen och medvetenheten om sexuella trakasserier och kränkningar så att de inte sker, säger han till Aftonbladet.

Maria Johansson maria.johansson@aktuelltfokus.se