Kontakta oss

INRIKES

Se Joakim Lamottes nazistfail i Göteborg!

Publicerat

denGÖTEBORG| När Joakim Lamotte ifrågasatte fascist- och nazistkopplingarna till Folkets demonstration i helgen slutade det med ett nazistfail.

I helgen hölls det högerradikala arrangemanget ”Folkets demonstration” i Göteborg. Högerinitiativet som är sprunget från Sverigedemokraterna och Avpixlat har fått massiv kritik för sina fascist- och nazistkopplingar. Något som journalisten och debattören Joakim Lamotte ifrågasatte när han i helgen sprang runt och filmade demonstrationsdeltagare.

När Lamotte ifrågasatte de antifascistiska kritikerna gick det utmärkt. Iallafall enligt han själv. Men när Aktuellt Fokus tittar igenom hans material så visar det sig att Lamotte har gjort ett magplask som heter duga. När Joakim Lamotte ifrågasätter anklagelserna gör han det genom att fråga de högerradikala demonstranterna om de anser att de själva är extremister. En av de som Lamotte ställer frågor till för att bevisa sin tes var dessutom en ökänd ledare i 1990-talets militanta nazistmiljö.

Nazisten ifråga är för detta Donald Hansson, numera Donald Sandhagen. När Jaokim Lamotte frågar nazisten om vad han tycker om anklagelserna om att demonstrationen skulle vara en högerextrem demonstration svarar Donald Sandhagen.

– Ser det så ut? Vad tycker du? Det tycker inte jag iallafall.

Donald Sandhagen var en av Göteborgs nazistledare under 1990-talet och organiserade en rad aktiviteter kring den militanta nazistmiljön i Västergötland. Mest känd är Sandhagen för sin medverkan i dokumentären Blågul nazism.

dhansson1

Intervjun utspelas cirka en timme och tjugo minuter in i Lamottes livesändning. Se den nedan.

https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1015395288555062/
Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb