Kontakta oss

INRIKES

Sexbrott och knarkhandel inledde politikerveckan i Almedalen

Publicerat

den

GOTLAND Inledningen på politikerveckan i Almedalen har varit en stökig tillställning. Hittills har politikerveckan kantats av knarkhandel och sexuella ofredanden.

Under tisdagen grep polisen en person i Sverigedemokraternas lokal under politikerveckan misstänkt för narkotikaförsäljning. Enligt polisen fick dom lyfta ut den misstänkte från lokalerna. Varpå polisen även fann misstänkt kokain på mannen. Exakt hur stor mängd är för tillfället okänt.

Även fall av sexuella ofredande har rapporterats. Enligt Metro ska sexofredanden skett redan på inledningsdagen. Enligt tidningen ska en kapitalist med anknytning till det svenska näringslivet sexofredat en kvinnlig toppolitiker vid Wisby Strand kongresscenter där den officiella invigningsfesten för politikerveckan ägde rum. Kapitalisten ska ha lagt sig under den kvinnliga politikern och börjat fotografera under hennes kjol.

Omfattande sexhandel

Polisens specialgrupp mot sexhandel uppger att dom kommer vara på plats i Almedalen med anledning av politikerveckan. Enligt poliskällor till Aftonbladet är specialgruppens insats i Almedalen en del av en större operation. Samma källa uppger även att polisen har fått in underrättelseuppgifter om omfattande sexhandel under politikerveckan. Uppgifter som polisens prostitutionsgrupp varken kan bekräfta eller dementera.

– Vi kommer att vara på plats på Gotland och i Almedalen och bedriva en offensiv ingripandespaning. Där det finns mycket folk finns det en större efterfrågan och risk för sexköp, säger polisens gruppchef Elin Hernstedt till Aftonbladet.

Maria Johanssson
maria.johansson@aktuelltfokus.se