Kontakta oss

INRIKES

Succéinledning för Tillsammansveckan

Publicerat

den

INRIKES Igår inleddes den rikstäckande Tillsammansveckan och inledningen ser ut att ha blivit en succé.

– Demokratins höjdpunkt är inte när människor med mycket makt och privilegier träffar varandra utan när vanligt folk träffas för att förbättra sina lokalsamhällen, inledde förbundets ordförande Alex Bengtsson Tillsammansveckan i Lund under söndagseftermiddagen.

Mellan den 2-9 juli kommer aktivister i sammanlagt 19 orter fokusera på lokal sammanhållning och krav på utökad demokrati. Att arrangemanget pågår samtidigt som politikerveckan i Almedalen är ingen slump. Enligt Förbundet Tillsammansskapet som står bakom Tillsammansveckan är Almedalsveckan inte mycket mer än ett jippo där eliten står i centrum.

På inledningsdagens hölls aktiviteter på flera orter. Totalt beräknas hundratals aktivister och andra ha deltagit i TIllsammansskapets olika arrangemang. I Mariestad ställde aktivisterna bland annat upp med hoppborgar och sockervadd samtidigt som dom bjöd allmänheten på en familjedag där i princip allt var gratis.

Några av deltagarna i Tillsammansveckan i Mariestad

I Lund samlades ett 50-tal lundabor för att delta i en workshopen, ”Kan vi utöka demokratin? Klart vi kan”. Ett ämne som verkar vara brännhet för den växande Tillsammansrörelsen. Även på andra orter runt omkring i landet hölls aktiviteter med anledning av Tillsammansveckan.

 

Kim Fredriksson
kim.Fredriksson@aktuelltfokus.se