Kontakta oss

INRIKES

Ship to Gaza till Malmö

Publicerat

den

bryterblockaden

INRIKES | Ship to Gaza har investerat i ytterligare en ny båt för att bräcka den israeliska blockaden. Båten, Marianne av Göteborg” kommer segla till Malmö den 12 maj. Väl i Malmö kommer man lägga till i två dagar. Enligt Palestinanätverket i Malmö kommer det firas med ett stort välkomnande. Inför festligheterna bjuder arrangörerna in till ett planeringsmöte den 6 maj för alla som vill delta.

Så här skriver Palestinanätverket i Malmö om eventet

Ship to Gaza seglar igen! I denna månaden har Ship to Gaza köpt fiskebåten ”Marianne av Göteborg” som kommer att segla från Göteborg till Gaza för att bryta blockaden.

12-14 maj kommer ”Marianne” till Malmö för att lägga till under två dagar. Det firar vi med ett stort välkomnande, musik, kultur, tal, föreläsningar, rundvisningar på båten, insamlingar och mycket mer.

Eventet kommer att uppdateras med program, tider och all information.

Vill du vara med? Kom på planeringsmöte 6 maj kl 1830: https://www.facebook.com/events/870786146319803/

***

I sommar kommer Marianne att seglas från Skandinavien till östra Medelhavet, där hon kommer att sammanstråla med andra fartyg ur Freedom Flotilla Coalition på sin färd mot Gaza. För att den palestinska stat som Sverige erkänt ska få förutsättningar att fungera, och för att en rättvis fred ska kunna uppnås, krävs:

– att blockaden omedelbart hävs;
– att hamnen i Gaza stad öppnas och görs brukbar;
– att säkra transportleder upprättas mellan Västbanken och Gazaremsan.

*Marianne av Göteborg har fått sitt namn för att hedra minnet av Marianne Skoog, en veteran inom den svenska solidaritetsrörelsen med Palestina, som gick bort i maj 2014.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se