Kontakta oss

INRIKES

Widar Nord kränkt: SD kallade identitärer för identitärer

Publicerat

den

ftljuger

INRIKES | Sajten Fria Tider som har ett väldokumenterat samröre med den så kallade identitära miljön är kränkta. Anledning: Sverigedemokraternas Mattias Karlsson och Richard Jomshof kallade identitärer för, identitärer.

I försvarsartikeln på Fria Tider går sajtens chefredaktör Widar Nord till angrepp mot Sverigedemokraternas Mattias Karlsson och Richard Jomshof för att dessa beskriver kopplingarna mellan Fria Tider och den identitära miljön. Exempelvis det faktum att Fria Tider bland annat ägs av personer verksamma i den identitära miljön.

På punkt efter punkt försöker Fria Tider stå upp för sajtens trovärdighet som fri media. Chefredaktören försöker bemöta kopplingarna till identitärerna på ungefär samma sätt som han har gjort tidigare. Avfärda påståendena som trams och misskreditera de personer som går emot deras syften. Sedan tidigare har man använt metoden mot antirasister och socialister. Nu är det Mattias Karlsson, Richard Jomshof och SD:s tur.

Det var i samband med Sverigedemokraternas presskonferens gällande uteslutningsärendena kopplade till den så kallade SD-splittringen som SD-topparna tog upp Fria Tider. På presskonferensen benämndes Fria Tider som just identitärer. Något som uppenbarligen räckte för att Fria Tider skulle bli kränkta.

Under gårdagen meddelande Gustav Kasselstrand och William Hahne att man inte kommer kandidera till omval i ungdomsförbundet. Enligt SDU-topparna var det ett beslut man hade tagit sedan tidigare. Den 8 april lät det däremot annorlunda då Kasselstrand svarade att det inte fanns någon anledning att avgå om han blev utesluten. Sedan dess har de intima kopplingarna mellan ungdomsförbundets ledning och fascister som identitärerna kommit ut. Vilket med största sannolikhet spelar stor roll gällande beslutet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se