Kontakta oss

INRIKES

Skånes regiondirektör misstänkt för korruption

Publicerat

den

Alf Jönsson pressbild Region Skåne

KRISTIANSTAD   Region Skånes regiondirektör Alf Jönsson har tagit en timeout från sina uppdrag. Timeouten kommer efter åklagarmyndigheten inlett en utredning om misstänkt korruptionsbrott.

Åklagarmyndigheten har inlett en undersökning om mutbrott mot två personer i samband med en bjudmiddag på restaurang Kasai in the sky i Malmö 2019. Detta efter att SVT avslöjat att det privata bolaget, Vårdinnovation, bjudit Alf Jönsson och en annan regionchef på en sjurätters lyxmiddag.

”Grönt ljus”

Under middagen skickade Vårdinnovations vd ett sms till en medarbetare där meddelade att regiondirektören skulle ge grönt ljus till det privata bolaget.

”Kommer komma ett grönt ljus från RD (regiondirektören reds. anm.)”, skriver vd:n i Vårdinnovation, bolaget bakom it-systemet Vårdexpressen i meddelandet.

Timeout

Under tisdagen meddelade Alf Jönsson att han tar timeout från sina uppdrag. I ett pressmeddelande medger han också att han har blivit kontaktad av polisen.

– I bästa samstämmighet har vi kommit fram till att jag tar en tillfällig timeout från min tjänst. Jag har blivit kontaktad av en utredare på polisen som signalerat att de vill träffa mig. Även om jag inte blivit delgiven misstanke om något brott vill jag inte riskera att detta på något sätt förflyttar fokus från det viktiga arbetet som bedrivs i Region Skåne, inte minst när det gäller att förbättra tillgängligheten till hälso- och sjukvården, och därför kliver jag tillbaka, säger Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se