Kontakta oss

INRIKES

Skolans ägare och VD postade bilder från lyxsemestern när eleverna fick kackerlackor i skolmaten

Publicerat

den

INRIKES Ägaren åker på lyxsemestrar – Bolaget gör miljonvinster på skattebetalarnas pengar – Eleverna tvingades stå ut med kackerlackor i skolmaten!

Kackerlackor i maten är vad eleverna har fått utstå på den privata friskolan Atleticagymnasiet i Stockholm. Elever har postat flera videofilmer där man tydligt kan se hur insekterna promenerar runt i bland annat smörpaket i skolans matsal. Problemet med de otäcka insekterna har lett till att skolan försökte åtgärda problemen genom täcka över buffébordet med dukar.

Bakom den beryktade skandalskolan står tidigare handbollsprofilen och förre VD:n för Svenska Fotbollsakademin, Stefan Burman. Förutom sin VD-post i Atleticagymnasiet har Stefan Burman engagemang i ytterligare fyra skolor, bland dem återfinns bland annat Östergötlands Idrottsgymnasium och Almaskolan i Stockholm.

Till tidningen Aftonbladet bekräftar Stefan Burman att skolan har problem med kackerlackor. Trots elevernas vittnesmål om kackerlackor i maten vill han inte kännas vid att han hört talas om att insekter har förekommit i skolmaten. Detta trots att hans personal har tvingats täcka över buffébordet i matsalen. Problemen med kackerlackor och andra insekter ska ha börjat redan under sensommaren förra året. Men trots flera månader av äckel gjorde den privata friskolan ingenting förrän elevernas mobilfilmer hade uppmärksammats av Aftonbladet. Till Aftonbladet säger han att det inte gick att erbjuda eleverna annan matsal.

– Det har inte varit möjligt att göra det innan, vi har gjort det vi kan för att skydda våra elever. Vi har erbjudit dem att ta med sig maten och äta på någon annan plats, sa Stefan Burman till Aftonbladet.

Samtidigt som eleverna tvingas utstå kackerlackor, sanitära olägenheter och undermålig arbetsmiljö på Stefan Burmans skolor, lever han själv ett välbärgat liv – långt ifrån den misär hans skolelever tvingas stå ut med. Stefan Burman bor med sin familj i en femmiljonersvilla i Viby norr om Stockholm. Utöver det äger familjen även en sommarvilla med sjötomt utanför Hudiksvall.

På nätet kan man bland annat hitta semesterbilder från lyxsemestrar på franska rivieran och Sydostasien. Flera av semesterbilderna har postats under tiden skolan haft problem med insekter. Enligt den senaste årsredovisningen gjorde Atleticagymnasiet AB en vinst på nästan 3,5 miljon kronor.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se