Kontakta oss

INRIKES

Sparkad MP-företrädare varnar för partiets utveckling

Publicerat

den

GAMMELELITEN| Miljöpartiet har beslutat sig för att plocka bort EU-nämndens ordförande Carl Schlyter och Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt. När Carl Schlyter kommenterar varnar han för utvecklingen inom Miljöpartiet och säger att partiet saknar gröna traditioner.

MP-företrädarna Carl Schlyter och Valter Mutt har bland annat ställt sig emot MP-ledningens regeringsbeslut att tillåta Vattenfalls klimatskadliga brunkolsverksamhet i Tyskland.

Miljöpartiets gruppledare, Maria Ferm har försvarat beslutet med att det föregicks av en demokratisk process av riksdagsgruppen innan de interna kritikerna skulle tystas.

– Vi fattar ju demokratiska beslut, det har var viktigt att ha en gedigen process kring det här. Vi har helt enkelt, i riksdagsgruppen, tagit fram det förslaget som hade starkast stöd. Sedan har gruppen fattat beslut om att göra dessa förändringar, sade Maria Ferm till SVT.

Kallar det för utrensning

När Carl Schlyter kommenterar MP-ledningens agerande på sin officiella Facebooksida kallar han beslutet för utrensning och varnar för utvecklingen inom partiet. Schlyter anser även att Miljöpartiet har gett upp sina gröna traditioner och antyder att Miljöpartiet har anammat Socialdemokraternas arbetsformer vilket kommer leda till mer socialliberalism och toppstyrning.

”Idag har riksdagsgruppen diskuterat ett förslag att avsätta Valter Mutt som utrikespolitisk talesperson och mig som ordförande i EU-nämnden. Det är en utrensning, inte den nystart vi alla hade hoppats på.

Kära vänner att vara grön är inte bara våra åsikter, vara trogen en idé utan också just att förnya arbetsformerna där vi ser ett värde i att ha en mångfald. I regeringsställning påverkas dessa arbetsformer men en kultur där vi har 100% regering och 0% gröna traditioner är ohållbar. När vi anammar andra partiers arbetsformer kommer vi snart nog anamma deras politik och toppstyrning.”

https://www.facebook.com/cschlyter/posts/10154422697319238

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se