NOTISER

Statliga bolag är kassako för Almega och Svenskt Näringsliv

OTRYGGA SVERIGE | Det sitter inte bara ett tiotal statliga vd:ar i styrelserna för Svenskt Näringsliv och dess organisationer. De statliga bolagen är tunga finansiärer av verksamheten och störst finansiär av Almega skriver tidningen Arbete.

Almega är en paraplyorganisation för flera olika arbetsköpare. Stora finansiärer i Almega är SJ, Green Cargo, Post Nord, Svensk Bilprovning, Swedavia, Svenska Spel med flera. I Almega Tjänsteföretagens styrelse sitter fyra vd:ar från statliga bolag. De utgör en fjärdedel av styrelsen och har ett avsevärt inflytande på arbetsköparens politiska utspel. De statliga bolagen är de största finansiärerna av Almega som inte är opolitiskt på något sätt. Tvärtom, Almega är rabiat när det gäller försämringar för löntagarna. Organisationen går i spetsen för Svenskt Näringsliv och kör fram sin ideologi mer än andra.

Genom organisationerna för arbetsköpare motarbetar de statliga vd:arna aktivt regeringens politik inom flera viktiga området. Svenskt Näringsliv satsar mycket hårt på politiskt känsliga frågor som försämringar av löner och anställningstrygghet, men inte prioriterar näringslivsfrågor i samma höga grad.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. Förbannad Arbetare

  2015-09-22 den 22:40

  Man kan ju undra vad skattebetalande arbetare säger att pengarna går från skattebetalarna till staten, till statliga bolag och rakt ner i Svenskt Näringslivs ficka som sedan används mot arbetarna för att göra livet till ett helvete för oss på jobbet.

  De vill att vi ska arbeta snabbare, gärna helt gratis och utan någon säkerhet.

 2. Animallover

  2015-09-22 den 12:47

  Helt sjukt. Snacka om hyckleri från borgarnas sida.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp