Kontakta oss

EKONOMI

Stockholm stad kan få nya ekonomiregler efter SD-toppens korruption

Publicerat

den

EKONOMI Det stormar kring korruptionen med skattemedel i Stockholmspolitiken. Nu uppmanar bland annat Moderaterna att Sverigedemokraterna ska öppna upp sina redovisningsböcker för allmänheten.

– Det är rimligt att politiken är öppen och vi uppmanar SD att öppna sina redovisningsböcker för att visa att allt har gått rätt till, säger finansborgarrådet Anna Jerlmyr (M) till Aftonbladet.

Moderaternas uppmaning till Sverigedemokraterna kommer efter flera avslöjanden om korruption med skattemedel. Bland annat har SD:s gruppledare i Stockholm, Peter Wallmark, plockat ut anställt sig själv som politisk sekreterare och plockat ut dubbla löner. Flera tidigare styrelseledamöter i SD Stockholm som har lämnat partiet riktar även vittnar även om att Wallmark ska ha använt skattepengar i strid med partiets och Stockholm stads gällande regelverk.

Efter korruptionen inom Sverigedemokraterna blev känd för den breda allmänheten kan det bli nya ekonomiska riktlinjer för samtliga politiker i Stockholm. Detta efter att Moderaterna gjort en rejäl vänstersväng och säger sig vilja ändra de gällande regelverken. Enligt finansborgarrådet Anna Jerlmyr är det framförallt bristen på öppenhet och transparens som är problemet idag.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se