Kontakta oss

ARBETSLIV

Stockholms sopgubbar: ”Sopstrejken inte över!”

Publicerat

den

STOCKHOLM Tidigare idag gick flera tidningar, inklusive mediajätten Aftonbladet, ut med nyheten att sopstrejken är över. Desinformation enligt renhållningsarbetarna själva.

Uppgifterna om att strejken skulle vara över kom från verkställande direktören på Stockholms vatten och avfall, Krister Schultz. Enligt Krister Schultz avslutade renhållningsarbetarna på både Reno Norden och Liselott Lööf strejken under måndagen.

– Vi fick besked att båda bolagen var ute och körde för fullt i måndags morse. Det har alltså inte utvecklats till en ny strejk, sade han till Stockholm direkt.

Uppgifterna från Krister Schultz tillbakavisas av flera renhållningsarbetare. Facebooksidan ”Vi stödjer Stockholms sopgubbar” har bland annat publicerat en dementi. Enligt sidan är den pågående driften i Stockholm resultatet av strejkbryteri. Något som VD:n Krister Schultz tidigare propagerat för när det gäller den pågående konflikten.

Så här skriver ”Vi stödjer Stockholms sopgubbar”

”Viktig info med anledning av desinformation från Stockholm Vatten och Avlopp, som bland annat publicerats på Aftonbladet och Stockholm Direkt:
Strejken är inte över! De 70 som har sagt upp sig fortsätter strejken och sopgubbarna hälsar: ”De får anställa hur många som helst, men några riktiga sopgubbar kommer de inte att få tag på.”
Igår var 85 procent av sopkärlen inte tömda sedan onsdag i förra veckan. Det kommer att ta tid för dem att återhämta sig på basis av en extremt ineffektiv sophantering. Vi återkommer med idéer på hur strejkbryteriet kan bemötas.”

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se