Kontakta oss

INRIKES

Stöddemonstrationer för YPG på lördag

Publicerat

den

INRIKES/KURDISTAN På lördag anordnas en rad stödmanifestationer för YPG i Afrin. Facebook har hittills gjort sitt bästa för att stänga ner eventen. Därför släpper vi på Aktuellt Fokus information om samtliga stödmanifestationer i artikelform så att informationen kan spridas lite lättare.

Granaterna regnar och flyganfallen pågår mot kurdiska YPG i Afrin i Syrien. Samtidigt som civila dör och de turkisk/islamistiska angreppen försvagar kampen mot Islamska Staten och Al Qaida, har den svenska regeringen hittills vägrat fördöma den turkiska invasionen i Syrien.

På lördag kommer flera stödmanifestationer för YPG äga rum. Enligt uppgift ska Facebook plockat bort flera event och i skrivande stund massanmäler turkiska islamister och fascister människor som uttalar sig kritiskt mot den turkiska regimen. Exempelvis plockade Facebook bort Rojavakommittéernas sida för ett par dagar sedan.

Eftersom Facebook har plockat bort event och Facebooksidor tänkte vi på Aktuellt Fokus underlätta spridningen av information till allmänheten. Här nedan är samtliga stödmanifestationer för YPG, nu på lördag den 27 januari. Dela gärna artikeln på Facebook, Twitter och andra sociala medier så informationen kan nå ut till så många som möjligt. Hör av er om ni har mer information om evenemang!

 

Stockholm: I solidaritet med Afrin.
Lördag 13.00 Norra Bantorget

Göteborg: Fördöm Turkiets attacker mot Rojava.
Lördag 13.00 Gustav Adolfs torg.

Malmö: Demonstration i solidaritet med Afrin
Lördag 15.30 Möllevångstorget

Eskilstuna: Manifestation för Afrin
Lördag 13.00 Fristadstorget

Östersund: Manifestation för Afrin
Lördag 12.00 Storsjöteatern

Tipsa oss gärna om du känner till fler orter som arrangerar stödmanifestationer.

/Aktuellt Fokus – redaktionen

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se