Kontakta oss

INRIKES

Strängare alkoholpolicy när Kommunal gör om – men pampväldet består

Publicerat

den

INRIKES | Fackförbundet Kommunal har utrett ledningens lyxliv på medlemmarnas bekostnad efter tidningen Aftonbladets avslöjanden för några veckor sedan. Det enda problemet man däremot verkar ha hittat gällande fackpamparnas lyxliv är fackets alkoholvanor som ska stramas åt litegrann.

Kommunal skärper alltså sin alkoholpolicy. Grundregeln nu är att inte alls bjuda på alkohol, mer än i undantagsfall och då högst två glas vin eller öl. Ingen starksprit kommer att tillåtas. Det rapporterar Kommunalarbetaren. Förbundets vidlyftiga representation och ledningens dyra vanor avslöjades av Aftonbladet i januari.

Ledningens utredning och åtgätder skrapar inte ens på ytan på själva huvudproblemet med fackpampar som lever liv långt ifrån den ekonomiska verklighet som många medlemmar i Kommunal tvingas leva i.

– Vi har sett att det finns i dag alkoholproblem hos oss, som på många andra arbetsplatser, och att det därför fanns anledning att jobba förebyggande. Sedan har granskningen skyndat på processen, säger Olle Ingemarsson, HR-chef på Kommunals förbundskontor, till tidningen Kommunalarbetaren.

En tidigare undersökning från fackförbundets egna tidning, Kommunalarbetaren visar att Kommunal är ett av de LO-förbund som haft mest generös alkoholpolicy.Mellan 15 000-20 000 medlemmar i Kommunal har tröttnat och ansökt om utträde sedan skandalerna kring ledningen började komma ut till allmänheten. Flera medlemmar har valt att gå över till der radikala fackförbundet SAC som är ett medlemsstyrt fackförbund vars regler omöjligör lyxfester och fackpampar.


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se