Kontakta oss

INRIKES

Svenska kvinnor säger ”Fuck You” till rasisternas ”medborgargarden”

Publicerat

den

INRIKES| Svenska kvinnor rasar mot de rasistiska hatmobbar som spred skräck på Stockholms gator under helgen. Anledningen är för att de våldsamma rasisterna utnyttjar kvinnor för att legitimera sitt våld mot på ickevita.

I samband med helgens rasistiska högerkravallerna i Stockholm delades rasistiska flygblad ut där kompotten av fotbollshuliganer, nazister och högeraktivister försökte legitimera sina våldsattacker mot ickevita.I flygbladen uppgav den våldsamma sammanslutningen att de ville försvara svenska kvinnor mot sextrakasserande män samt att deras mål var gatubarn, det vill säga hemlösa eller fattiga flyktingungdomar som driver runt i centrala Stockholm utan att myndigheterna ingriper. I samband med kravallerna överfölls flera oskyldiga personer, bland dem en civilpolis och en 16-årig pojke som trodde att han skulle bli mördad när delar av den rasistiska mobben gav sig på honom.

Att den rasistiska mobben utnyttjar kvinnor för att ursäkta sitt våld har upprört människor över hela landet. På sociala medier blev svenska kvinnor så pass förbannade att de började posta bilder på sig själva med texten ”Inte er kvinna”. Syftet bakom bilderna är att markera mot de rasistiska mobbarnas utnyttjande av kvinnor i sin högervridna propaganda.

Under söndagen postades så pass många bilder och avståndstaganden att hashtagen #inteerkvinna började trenda på den sociala mikrobloggen Twitter.

 

 

https://twitter.com/ankebank/status/693797327455256576

 

 

 

 

 

 

 

 

afreklam


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se