Kontakta oss

INRIKES

Kvinnor tog avstånd från våldsamma män – Blev trakasserade av nationalister

Publicerat

den

INRIKES| Under dagen och kvällen har ett stort antal kvinnor utsatts för trakasserier och vedervärdiga förtalskampanjer av nationalister, bland dem ett stort antal SD-vänner. Anledningen var för att kvinnorna tog ställning mot våldsamma män.

Tidigare idag kunde Aktuellt Fokus berätta om hur mängder med kvinnor i Sverige har gått ut och tagit avstånd från de rasistiska våldsmobbar som har dragit runt i Stockholm och misshandlade oskyldiga människor med förevändningen att de ”skyddade kvinnor”. Nu kan vi berätta att flera kvinnor har blivit trakasserade av SD-vänner och andra nationalister. Det mest förekommande har varit grova kränkningar men även hot och sexuella trakasserier har förekommit under dagen. Bland annat har flera kvinnor beskyllts för att vara anhängare av gruppvåldtäkter och sexuella övergrepp. Påhoppen har skett systematiskt och är taget helt ur sin kontext.

Delar bilder på mördade kvinnor

Förutom kränkningar, trakasserier och hot har flera SD-vänner även gått ut och dumförklarat svenska kvinnor. Vissa nationalister har även gått så långt att de har börjat dela bilder på mördade kvinnor under hashtagen på Twitter. Det är tydligt att svenska kvinnors avståndstagande från våldsamma män väcker irritation inom vissa led.

Hashtagen uppstod som en protest mot de våldsmobbar som drog runt i Stockholm under helgen. Våldsmobbarna som bestod av fotbollshuliganer från Stockholmsklubbarna Djurgården och AIK misshandlade oskyldiga, bland dem en 16-årig pojke som trodde att han skulle dö. Enligt vittnen och offer ska huliganerna riktat in sig på ickevita personer.

Flera människor misshandlades, bland dem en polis. I samband med våldsamheterna påstod huliganerna att de var ute efter att skydda ”våra kvinnor” på stan. Påståendet har retat upp kvinnor över hela landet och i skrivande stund har tusentals svenska kvinnor tagit ställning mot att företrädas av de våldsamma huliganerna.

Här nedan är några exempel på SD-vänner och andra nationalisters hat mot de kvinnor som tar ställning mot våldsamma män.

troll1troll8 troll7 troll6 troll5 troll4 troll3 troll2

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se