INRIKES

Sverigedemokraterna: ”Extremvänstern hade rätt hela tiden”

SVERIGEDEMOKRATERNAS SPLITTRING| I den aktuella uteslutningshärvan som splittrar Sverigedemokraterna medger Sverigedemokraterna att den så kallade ”extremvänstern” har haft rätt om fascistkopplingarna till partiet och dess ungdomsförbund.

 

I gårdagens kvällssändning av Aktuellt på SVT bekräftade Sverigedemokraternas partisekreterare, Richard Jomshof att partiet bland annat har valt att agera på utomstående uppgifter till SD beträffande uteslutningsärendena.

Vid en snabb granskning Aktuellt Fokus har låtit göra framkommer det att utomstående uppgifter är svåra att finna – om de inte kommer från det SD brukar kalla för ”vänsterextremister”. Bland de utomstående källorna till partiet visar det sig att uppgifterna i princip bara har kommit från tre håll. Expo, Researchgruppen samt uttalade antifascistiska aktivister.

En källa i Sverigedemokraterna med insyn i SD-ledningen säger dessutom till Aktuellt Fokus att medlemsutskottet har valt att ta med Expo-journalisten Jonathan Lemans artikel, ”Dokument: Striden mellan SD och SDU.” i sin granskning över fascistkopplingarna till partiet.

Fascistisk entrism

Sedan länge har den så kallade ”nya högern”, en nyfascistisk miljö, bedrivit omfattande entrism mot Sverigedemokraterna i syfte att påverka partiet i en för dem gynsamm riktning. Framförallt har man velat påverka SD:s gräsrötter i en radikalserad riktning genom metapolitiska satsningar på högerradikala medier, exempelvis den numera nedlagda veckotidningen Nationell Idag och Fria Tider. Man har även valt att designa utomparlamentariska aktioner via organisationen Nordisk Ungdom med syfte att vinna sympatier bland sverigedemokrater. Till och med bildbloggar som ”Koling” och Facebook-sidor har varit viktiga redskap i entrismen från nyfascistiskt håll.

I Aktuellt menade partisekreteraren på att de aktuella kopplingarna är att betrakta som extremt allvarliga.

 

”Vi har inte varit säkra på om det stämmer eller inte. Och när vi nu börjar landa i, och förstå att det faktiskt är på det sättet många har velat påskina och tala om för oss, det är klart att vi tar det här mycket allvarligt. Sitter man då i ledningen för ungdomsförbundet och känner till det här, och kanske till och med bejakar det, det är klart att det är extremt allvarligt.”

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. Pingback: Kraftiga motvindar för högersajten Fria Tider | Aktuellt Fokus

 2. Direkt Aktion

  2015-04-17 den 23:20

  Bra genomgång om entrismen!
  Det här visar så tydligt varför skinnskallar och andra avarter till den nationella rörelsen började nedprioritera gatan. Vilket sätter den nationella rörelsen i en ny kampsituation. Vilket förutsätter en ny form av antifascistiskt motstånd.

 3. Pingback: Krisen inom Sverigedemokraterna | Slow train is coming

 4. Volvo

  2015-04-09 den 13:45

  Alltså vem försöker SD lura egentligen?
  Det är så uppenbart att SD bara bryr sig om extremisterna när de hotar partistyrelsen makt och inte annars. För annars hade de reagerat när skiten blev känt…

 5. Kalle

  2015-04-09 den 11:47

  Får väl även hoppas Jomshof kommer till insikt också och inser att vi har även rätt angående att SD är nyfascister och inte bara SDU.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp