Kontakta oss

INRIKES

Kraftiga motvindar för högersajten Fria Tider

Publicerat

den

friatiderb1

INRIKES | Det blåser hårda motvindar för högersajten Fria Tider igen. Inte nog med att sajten anklagas av ”sverigevänner” för att ha blåst dem på en halv miljon kronor, även Fria Tiders ställningstagande mot SD:s partiledning i de pågående interna konflikterna inom SD har inneburit nya bakslag för sajten.

Anseendet för högertidningen Fria Tider dalar bland läsarna. När tidningen nu försöker söka ekonomiskt stöd av sina läsare och få förnyade prenumeranter per telefon får Fria Tiders redaktion kalla handen. Flera läsare har kastat på telefonluren, tackat nej eller bett dem att dra åt helvete. Andra har andra har försökt ringa tillbaka men då har numret inte varit i bruk. Några uppringare uppger även att de endast har mötts av tystnad i luren innan någon lägger på. Att Fria tider läsarkrets har tröttnat på redaktionens oseriösa jakt på pengar är tydligt på sociala medier. Före detta läsare har till och med gått så långt att de jämför pengajakten med det påhittade begreppet ”organiserat tiggeri”.

Läsarna själva om Fria Tiders tiggande

På forumet Flashback ställer sig signaturen ”attalos” frågan om ”huruvida Fria Tider är ett opartiskt alternativ till ljugmedia eller om de bara är ytterligare en del av ljugmedia fast från andra sidan.”. Andra forumanvändare vänder sig emot sajtens hantering och borttagning av kommentarsfältet. På hemsidan, ”Vem Ringde” skriver uppringda före detta Fria Tider-läsare vad de tycker och tänker om sajten. Signaturen Jonas kallar dem bland annat för skattesmitare och skriver följande: ”En pajas från Fria tider ringde och vill sälja deras pajastidning. Påpekade att jag är med i Nix och han inte har någon rätt att ringa mig och försöka sälja något. Då blev han less och påpekade att de inte hade tillgång till Nix då de är skatteregistrerade i Estland av skatteskäl. Skattesmitare är vad de är!”. Flera andra jämför Fria Tider med den antirasistiska tidskriften Expo.

vemringde

Mer om Fria Tider

Fria Tider i förtroendekris – Nu överger ”sverigevännerna” sajten

Fria Tider vägrar förtydliga sig om sverigevännernas pengar

Anklagades för att ha blåst 2000 sverigevänner på en halv miljon – Drog utomlands – Möt Fria Tiders chefredaktör Widar Nord

Här ljuger Fria Tider om extremistkopplingarna

Widar Nord kränkt: SD kallade identitärer för identitärer

Sverigedemokraterna: ”Extremvänstern hade rätt hela tiden”

Ola Sandstig: ”Jag fjäskade för fascisterna”

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se