Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokraternas gruppledare går över till Socialisterna!

Publicerat

den

VÄSTERVIK Under kommunfullmäktiges sammanträde i Västervik tidigare idag gick gruppledaren för Sverigedemokraterna upp i talarstolen och berättade att han lämnar Sverigedemokraterna. Anledningen är för att han kommer gå in i Socialisterna Välfärdspartiet.

Mitt under Västerviks kommunfullmäktiges sammanträde tidigare idag meddelade Sverigedemokraternas gruppledare, Anders Loman, att han lämnar Sverigedemokraterna, röstar för Socialisternas budget och ansöker om medlemskap i Socialisterna Välfärdspartiet. Anders Loman motiverar partibytet med att Sverigedemokraterna inte är ett parti för folkflertalet.

– När jag gick med Sverigedemokraterna såg jag ett parti som ville stoppa förstörelsen av samhället. Som ett parti av och för människor som byggt detta land. Det var med stolthet jag blev Sverigedemokraternas gruppledare i Västervik efter framgångsvalet 2014. Men, nu har det visat sig att Sverigedemokraternas kritik inte gäller den ekonomiska eliten, som ligger bakom allt som skett i landet under min uppväxt, sa Anders Loman i talarstolen under fullmäktige.

I ett pressmeddelande skriver Socialisterna att de välkomnar Anders Loman till sin organisation. Samtidigt beskriver dom Sverigedemokraterna som ett systemtroget parti som sålt ut tidigare progressiva inslag i sin politik.

”SD vinner popularitet på att skenbart utmana det politiska etablissemanget. Faktum är att SD står för samma nyliberala politik som förts av samtliga regeringskonstellationer i Sverige sedan 1990-talet. De står för ett status quo dominerat av otillräckliga resurser till offentlig välfärd, tillåtande av privat rovdrift av densamma samt försvagning av arbetares ställning på arbetsmarknaden.

Tidigare progressiva inslag i SD:s politik såldes billigt ut för vänskap med Svenskt näringsliv. Den som lägger sin röst på SD i hopp om att få något nytt, något som gynnar folkflertalet kommer att bli besviken, det kommer att bli mer utav samma.

Inget av de i riksdagen representerade partierna står idag för en politik som erbjuder reella lösningar på de problem som dominerar Sverige idag. Kris inom vården, skolan och polisen. Ökande klassklyftor. Misslyckad integrationspolitik. Allvarlig bostadsbrist. Låga pensioner.

Det är upp till oss som förlorar på det rådande systemet att organisera oss och skapa ett eget politiskt alternativ. Arbetande och arbetslösa. Studenter och pensionärer. Män och kvinnor. Inrikes och utrikes födda.

Vi som utgör samhällets absoluta majoritet måste sluta tro att det politiska etablissemanget ska rädda oss. De företräder samhällets rika elit. Vi måste företräda oss själva.” skriver Socialisterna Välfärdspartiet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se