Kontakta oss

INRIKES

”Sverigevänner” tokrasande på krav om högre pensioner

Publicerat

den

INRIKES Efter Ung i Sveriges krav på högre pensioner för Sveriges pensionärer har landets SD-väljare och andra högersympatisörer rasat på nätet.

Igår flyttade sittstrejkdemonstrationen i Stockholm från Medborgarplatsen till Norra Bantorget. I samband med flytten sträckte Ung i Sverige ut en hand till sociala kamper runtomkring i landet samtidigt som dom kräver högre pensioner för Sveriges pensionärer. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om situationen.

– Pensionärerna som byggt det här landet ska inte behöva lida, sa Ung i Sveriges talesperson, Fatemeh Khavari i sitt tal på Norra Bantorget när hon framförde ungdomsrörelsens krav på högre pensioner. Uttalandet räckte för att de blåbruna krafterna på nätet skulle gå i taket.

På sociala medier har de så kallade ”Sverigevännerna” fullkomligt tokrasat över ungdomarnas stöd till svenska pensionärer. Här nedan följer ett axplock av reaktionerna som uppstod i den högervridna Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige”. I skrivande stund har ungdomarnas stöd till pensionärerna resulterat i över 500 negativa kommentarer i gruppen.

Drygt 355 000 pensionärer lever under EU:s gräns för risk för fattigdom i Sverige idag. Siffrorna är framtagna av EU-kommissionens statistikorgan, Eurostat.
Läs även: Unga afghaner kräver höjda pensioner för landets pensionärer

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se