Kontakta oss

INRIKES

Allianskollegorna sågar Moderaternas tiggeriförbud

Publicerat

den

INRIKES Alliansen är djup splittrad över Moderaternas populistutspel om tiggeriförbud. Enligt Liberalerna borde polisens resurser gå åt till att klämma åt den organiserade brottsligheten istället för att jaga fattiga och marginaliserade.

Moderaternas tiggeriförbud riskerar att bli verkningslöst om förslaget skulle gå igenom. Det anser Liberalernas rättspolitiska talesperson, Roger Haddad. Istället för att polisens resurser ska gå till att jaga fattiga tiggare anser Liberalerna att resurserna borde gå åt till att bekämpa den grova organiserade brottsligheten.

– De resurserna lägger jag hellre på att angripa narkotikaförsäljning och de tunga kriminella som ägnar sig år att skjuta på varandra, säger Roger Haddad till Aftonbladet.

Enligt Liberalerna kommer det högerpopulistiska förslaget knappast läggas fram som ett gemensamt Alliansförslag.

– Jag har väldigt svårt att se ett förbud som ett Alliansgemensamt förslag, säger Roger Haddad.

Samtidigt meddelar även Centerpartiet att dom inte ställer sig bakom Moderaternas förslag. Enligt Centerpartiet är det betydligt viktigare att sätta press på korrupta kapitaliststater som Rumänien, där nationella minoriteter lever under apartheidliknande förhållanden.

Centerpartiets rättspolitiska talesperson, Johan Hedin, anser att Sverige måste börja pressa EU.

– Det handlar om att sätta tryck via EU-systemet på hemländerna, om det är medborgare i andra länder det handlar om. Socialfrågan är en sak för deras hemländer och det finns medel via olika projekt inom EU-systemet som ska användas till just detta, men som inte används, säger Johan Hedin.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se