Kontakta oss

UTRIKES

Thailändska polisen ”tappade bort” 30 kg beslagtagen marijuana

Publicerat

den

THAILANDUnder en polisräd i Thailand hittade polisen 76kg marijuana. När drogerna sedan skulle fraktas till polisens förvar försvann 29kg under transporten. I väntan på utredning har den lokala polischefen blivit avstängd.

En ny polisskandal i Thailand har växt fram. I landets huvudstad, Bangkok gjorde polisen en polisräd i slutet av förra månaden. Under polisräden hittades 76kg marijuana gömt på en byggarbetsplats. Nu visar det sig att stora delar av det upphittade knarket försvann på vägen till polisens utredningscentral rapporterar lokaltidningen Bangkok Post.

På polisens utredningscentral fanns det enbart 47kg marijuana, vilket betydde att 29kg av drogen aldrig nådde polisstationen. Den lokala polischefen har blivit avstängd i 30 dagar medan högre instanser ska utreda händelsen.

Att det saknades stora delar av knarket från drogräden upptäcktes i samband med att polisen skulle hålla en presskonferens. Polisen i Thailand är sedan tidigare känd för sin höga korruption. Militärdiktaturen som styrt landet sedan 2014 har försökt få ordning på korruptionen men flera polisskandaler visar sig att de inte haft någon framgång.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se