Kontakta oss

INRIKES

Sjöstedt rasar mot Socialdemokraternas välfärdshyckleri: ”Bestäm er”

Publicerat

den

VÄLFÄRDSPLUNDRINGEN Efter avslöjandet om att regeringen åkte på säljresa med ett privat skolföretag till Saudiarabien har kritiken varit hård. En av de som kritiserat regeringen hårdast är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som går till hårt angrepp mot socialdemokratin.

‪”Kära sossar, hur vore det om ni bestämde er? Ska skolpengar till svenska elever gå till skolor i Saudiarabien eller inte?” skriver Sjöstedt i ett offentligt uttalande på Facebook.
Vänsterordföranden pekar även ut Socialdemokraternas hyckleri när det gäller frågan om förluster i välfärden.

”Ni kan inte både kritisera vinstjakten och hjälpa företagen att investera vinsterna utomlands.” avslutar Sjöstedt.
Kritiken kommer efter att det framkommit att privata skolföretag mjölkar samhället på välfärdsmiljoner som slussas vidare för att bygga skolor i bland annat Saudiarabien. Efter att nyheten läckt ut till allmänheten påstod civilministern Ardalan Shekarabi att han var starkt kritisk till det hela.

– Det görs i enlighet med vår lagstiftning. Att den tillåter att skattepengar till svenska skolor läcker till Saudiarabien, det kan jag inte försvara, sa Shekarabi till Aftonbladet i går.

Idag avslöjade Aftonbladet att Ardalan Shekarabi för två år sedan ledde en handelsresa på regeringens uppdrag till just Saudiarabien. Med på resan var även Kunskapsskolans ägare, kapitalisten Peje Emilsson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se