Kontakta oss

INRIKES

Tino Sanandaji: ”SD är trash med lågt IQ”

Publicerat

den

INRIKE Under en infekterad debatt på microbloggen Twitter mellan Dagens ETC:s chefredaktör, Johan Ehrenberg och nationalekonomen Tino Sanandaji vräkte den sistnämnda ur sig att SD var att betrakta som skånska trash med lågt IQ.Uttallandet följdes även med en hänvisning om intelligens kopplat till partiernas väljare som gör gällande att sverigedemokratiska väljare har lägst IQ av alla väljargrupper.

Debatten handlade om Ehrenbergs sågning av Sverigedemokraternas invandringspolitik. En sågning där Tino Sanandaji tidigare valt att kritisera Dagens ETC och Johan Ehrenberg för. Vilket i sin tur har inneburit att en stor del sverigedemokrater har valt att höja honom till skyarna. Exempelvis har SD-bloggen, Avpixlat hänvisat till Tino Sanandaji ett flertal gånger.

”Sverigevännernas” kärleksförklaring till den högervridna nationalekonomen är inte besvarad. Inte bara efter hans tal om sopor och låg intelligens, utan även efter att Sanandaji nu tagit bladet från mun och erkänt att Sverigedemokraterna rör ihop siffrorna när de talar om migrationspolitik.

Tino Sanandaji har tidigare förklarat sitt högervridna motstånd mot en human flyktingpolitik med följande motivering: ”Min agenda är att stoppa en ohelig allians av vänstern, alliansen och näringslivet från att försöka skapa falskt medvetande bland folket.”

 

Redaktionen
Redaktion@aktuelltfokus.se