Kontakta oss

NOTISER

Turkiet ökar våldsspiralen – fem nätter i rad av bombningar av kurdiska städer

Publicerat

den

CİZRE_1
KURDISTAN | Turkiska armén besköt staden Cizîr/Cizre i sydöstra Turkiet som Aktuellt Fokus rapporterade igår kväll. Flera civila dödades och flera skadades. Turkiska armen har infört utegångsförbud för boende i den belägrade staden. I staden råder akut brist på mat och vatten. Det är femte natten i rad som turkiska armén utför flygangrepp mot kurdiska städer.

Kurdiska gerillasoldater uppges ha skjutit ihjäl en kypare och skadat tre poliser på en restaurang i Diyarbakir som svar på Turkiets dödande av kurdiska civila, Diyarbakir är den största staden i sydöstra Turkiet.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan medlem i det islamistiska partiet AKP har tidigare lovat att striderna kommer pågå ”tills det inte finns en enda terrorist kvar”. AKP ser kurder som kräver ett fritt Kurdistan som terrorister och ett hot mot nationalstaten Turkiet. Prokurdiska oppositionspartiet HDP:s ledare Selahattin Demirtas efterfrågade i ett tal fredliga lösningar.

– Fingrarna borde tas från avtryckarna. Vapnen måste tystna för att skapa förutsättningar att återuppta förhandlingarna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons