INRIKES

Turkiska Riksförbundets vice ordförande avgår efter rasistiska våldsuppmaningar

trfdemo9april16
STOCKHOLM| I lördags stod Turkiska Riksförbundets vice ordförande och hetsade mot armenier på Sergels Torg i centrala Stockholm. Idag meddelade  Barbaros Leylani’nin att han avgår från sin plats i styrelsen som en följd av det uppmärksammade talet.

Översättningen av Barbaros Leylani’nin tal på Sergels Torg i Stockholm i lördags har spridits till mängder av svenskar. I talet skanderade  Barbaros Leylani’nin bland annat “Död år armeniska hundar”. Han titulerade även de närvarande demonstrationsdeltagarna som “raskamrater” samtidigt som turkiska fascister från terrororganisationen Grå Vargarna utförde fascisthälsningar och jublade åt det våldsbejakande talet.

Idag meddelade  Barbaros Leylani’nin sin avgång från Turkiska Riksförbundets styrelse. Han vill däremot inte ta ansvar för den rasistiska hetsen. Istället kallar han talet för missförstånd. I sin förklaring på Turkiska Riksförbundets hemsida försöker Barbaros Leylani’nin skylla den rasistiska hetsen mot armenier på att han egentligen attackerade Kurdistans Arbetarparti.

I sin förklaring på Turkiska Riksförbundets hemsida ber Barbaros Leylani’nin den turkiska nationen om ursäkt. Någon ursäkt till de han kallade för armeniska hundar framfördes ej.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Tony F

    2016-04-11 den 14:08

    Han borde avgå från sitt jobb på KS i solna! Han ska inte jobba med människor när han uttrycker sig sådär. Speciellt med tänker på att det va hans direkta ord och tankar!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp