Kontakta oss

EKONOMI

Bert Karlsson och Livets ord bråkar över flyktingprofit

Publicerat

den

INRIKES | Två giriga aktörer som tjänar på människors lidande har hamnat i konflikt. Flyktingprofitören Bert Karlsson och den konservativa kristna sekten Livets ord jobbade tillsammans och tjänade miljontals kronor på flyktingar. Nu är samarbetet brutet och en infekterad strid har uppstått. De vill båda ha störst bit av kakan.

Bert Karlsson och Livets ord inledde 2014 ett samarbete om att bedriva ett flyktingboende i Livets ords fastighet Ribbingebäck, några mil utanför Uppsala. Två avtal, ett samarbetsavtal och ett hyresavtal, skrevs mellan Bert Karlssons bolag Jokarjo AB och Livets Ords fastighetsbolag Krokshall AB. Enligt avtalen skulle Jokarjo hyra fastigheten av Krokshall och sen sköta driften för boendet för 200 asylsökande. En bra affär för båda parter där Livets ord fick hyresintäkter på drygt sju miljoner kronor per år och Bert Karlssons bolag, Jokarjo på motsvarande 15,8 miljoner kronor.

Men i juni fick Bert Karlsson inga asylsökande till sina boende pågrund av en miss i hans ansökan till Migrationsverket. Jokarjo säger då upp sitt hyresavtal med Krokshall, men kvar finns samarbetsavtalet. Jokarjo fick dock någon månad senare ett positivt tilldelningsbeslut från Migrationsverket och ville skriva ett nytt hyresavtal, men då väljer Krokshall att i stället skriva ett avtal med flyktingprofitören Carewell AB.

Det fick Bert Karlsson att gå i taket och bli rasande. Bert Karlsson säger att han nu förlorat miljontals kronor på grund av Livets ords agerande och att han inte ens fått tillbaka sina inventarier.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se