Kontakta oss

NOTISER

Tusentals Motalabor samlades för att fira stadens första Pridefestival

Publicerat

den

motala_pride
MOTALA | Motala har fått sin egna pridefestival. Över tusen personer samlades i Stadsparken när Motalas första Pridefestival gick av stapeln under gårdagen. Det var en helt fantastik stämning. Firandet började med en parad genom Motala. Längs Motalas gator och torg har massor med människor samlats för att titta på och människorna jublar och applåderar när paraden går förbi.

Efter paraden var det fest, tal och musik i Stadsparken. På scenen uppträder bland annat Robin Nordh, Mats Lideborg och Lilla ensamma hjärtat. Stadsparken var fylld av glada människor som vill visa sin kärlek. Två tjejer kliver upp på scenen som är initiativtagare till Motala Pridefestival. I sitt tal säger de också att Motalas Pridefestival kanske inte är den största eller den bästa men den finns och det är det viktigaste. De två möts av publikens jubel.

-Vi gör det här för att visa att alla människor har ett lika stort värde. Det spelar ingen roll vem du är kär i, säger en representant för arrangemanget.

Flera tal och musikaliska inslag byte av varandra på scenen innan det avslutades och glad människor vände hemåt. Pridefestivalen i Motala är den tredje pride arrangemanget i Östergötland. Både Norrköping och Linköping har årliga pridefiranden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons