Kontakta oss

NOTISER

Experter kritiserade Ryanairs personalpolitik – fick hotbrev

Publicerat

den

ryanair1
UTRIKES | Aktuellt Fokus har tidigare berättat om flygbolaget Ryanair som ligger i konflikt med det danska fackförbundet på Kastrup eftersom företaget inte är intresserad att diskutera arbetsmiljö, löner och anställningstrygghet med facken. Nu är Ryanair i blåsväder igen efter ha hotar flera experter som kritiserat flygbolagets personalpolitik.

Experterna hotas att de ska dras inför domstol. Experterna har fått brev hem där de varnas att de kommer att stämmas för förtal. Flera experter som uttalat sig inför Europaparlamentet har bland annat kritiserat Ryanair för att många av dess piloter jobbar via egna bolag och en usel personalpolitik. Bland dem som fått breven finns bland annat forskare och viceordföranden i European Cockpit Association, som organiserar piloter runtom i Europa.

I ett skriftligt uttalande säger Ryanair att flygbolaget inte hotat någon utan bara informerat om att de kommer vidta åtgärder mot spridandet av ”falska uppgifter” om säkerheten på flygplanen. Varför man valt att skicka ut det hotfulla brevet svarar man dock inte på.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons