Kontakta oss

NOTISER

Fackpampar polisanmälda för grov förskingring

Publicerat

den

INRIKES | Ilskan och förvåningen är stor i Sekos fackförening i Ljungsdal efter att det har framkommit att en företrädare och en anställd har blåst 14 miljoner av medlemmarnas pengar. De har flyttat pengarna till en fritidsförening och var sedan pengarna tagit vägen är mycket oklart.

Nu suspenderas styrelsen och flera klubbföreträdare har polisanmälts.
Det var vid en revision som överföringarna som har skett under ett antal år upptäcktes. Ingen har reagerat under alla dessa år när medlemmarnas pengar har försvunnit. Klubbstyrelsen har inte förklarat sig inför sina medlemmar eller ens kommit till möten. Revisorer har valt att även polisanmäla några framträdande personer i klubben då fackföreningen som organisation inte lyckats ta reda på vad medlemmarnas pengar använts till. De två som polisanmälts är släkt. En av dem är anställd av Seko centralt och den andra är förtroendevald i Seko Väg och Ban klubb 221 i Ljusdal. De två misstänkta kommer troligtvis åtalas för grov förskingring, förskingring eller trolöshet mot huvudman.

Sekos förbundsstyrelse har nu ägnat månader åt att reda ut vad som har hänt i klubben. Klubbstyrelsen har inte förklarat sig eller ens kommit till möten med förbundsstyrelsen som krävt att styrelsens ska förklara sig. Klubben, Väg och ban 221 har 2 500 medlemmar. Tills vidare fungerar förbundsstyrelsen som klubbstyrelse, meddelar Seko.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se