Kontakta oss

EKONOMI

Uber utsparkade ur London

Publicerat

den

ENGLAND Taxiföretaget Uber får inte längre sälja sina tjänster i London. Londons transportmyndighet väljer nu att sparka ut företaget efter flera skandaler.

Taxiföretaget Uber har råkat ut för flera skandaler i England. Som Aktuellt Fokus tidigare rapporterat om har de under terrordåd chockhöjt priserna för att tjäna pengar. Nu meddelar Londons transportmyndighet att Uber inte längre får bedriva sin verksamhet i staden.

– Vi (Londons Transportmyndighet) anser att Ubers tillvägagångssätt och beteende visar brist på företagaransvar i förhållande till flera frågor som har potentiella konsekvenser för den allmäna säkerheten, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Utöver prishöjningen under terrordåd anklagas företaget även för att öppnat dörren för organiserad brottslighet, svartarbete och skattesmitning.

Uber kommer att överklaga beslutet. De beräknas ha runt 40 000 förare i staden. I protest har de samlat in runt 350 000 namnunderskrifter.

Det kontroversiella företaget Uber är sedan tidigare bannlyst i flera länder. Italien bannlyste tjänsten då den skapade en orättvis konkurrens i transportbranschen.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se