Kontakta oss

ARBETSLIV

Undersköterskeupproret om budgeten: ”Det är dom rika mot dom fattiga”

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

INRIKES ”Det är dom rika mot dom fattiga”, säger undersköterskan Birgitta Träsk efter budgeten offentliggjordes. Under torsdagen samlades undersköterskor och andra arbetare i centrala Göteborg för att protestera mot den pågående välfärdsslakten i kommunen. Aktuellt Fokus var på plats och talade med undersköterskorna.

Undersköterskan Birgitta Träsk beskriver sin genomsnittliga arbetspass som ett snår av kostsam byråkrati som inte håller i verkligheten. Uppgifter som bör ta 45 minuter ska personalen klara av på 10 minuter. Det jämte ständiga nedskärningar har skapat en ohållbar situation vilket lett till att flera undersköterskor har valt att säga upp sig. Birgitta har minst sagt tröttnat på hur politikerna försöker urholka den kommunala välfärden.

– Ska vi ha en välfärd här i Göteborg så måste det få kosta vad det kostar. Eller säg till oss rent ut, nej tack vi ska inte ha hemtjänst inom den kommunala verksamheten, säger hon.

Anledningen till att undersköterskorna samlades just idag var för att budgeten blev offentliggjord under gårdagen. När vi frågar henne vad hon att säga till de som är vinnare på den nyliberala budgeten svarar hon att det handlar om klass mot klass.

– Det är dom rika mot dom fattiga. Så är det bara, det är inget snack om saken.
– Jag har 25 000 i månaden efter 38 år. Det är vad jag har i lön och han får 2,5 miljon extra på skatten, säger Birgitta och syftar på Volvochefen Martin Lundstedt.

Se hela intervjun med Birgitta Träsk från Undersköterskeupproret nedan!

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se