Kontakta oss

UTRIKES

Universitetet delade ut jättefallskärm – Nu hyresstrejkar studenterna!

Publicerat

den

ENGLAND Studenter på ett boende i England har gått ut i hyresstrejk efter att universitetskanslern fått en avgångsvederlag på hundratusentals pund. Studenterna anser att pengarna borde använts för att rusta upp de undermåliga studentbostäderna.

Michael Farthing var universitetskansler på Sussex universitetet i England i nio år. När han avgick i Augusti fick han ett avgångsvederlag på 230 000 pund, (drygt 2,5 miljoner kronor) rapporterar tidningen The Guardian. Avgångsvederlaget har väckt stora protester bland studenterna på universitetet.

Ett studentboende på Kings Road har genom hyresgästföreningen Acorn meddelat att de startat en hyresstrejk i protest mot avgångsvederlaget. De anser att pengarna istället skulle gå till upprustning av de undermåliga studentbostäderna. På sociala medier delar studenterna med sig av bilder på de slitna lägenheterna.

Konflikter mellan universitetet och studenterna har pågått sedan lång tid tillbaka. 5 december nådde några studenter en delseger då universitetet blev tvungna att vika sig efter protester från Acorn. Universitetet blev då tvungna att åtgärda flera problem som existerade i sina studentbostäder.

Hyresstrejken på Kings Road innebär att de boende inte kommer att betala in några hyror förrän deras lägenheter blir upprustade.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se