Kontakta oss

NOTISER

Ett uttalande från Ship to Gaza Sverige mot Israels angrepp mot fisketrålare Marianne av Göteborg

Publicerat

den

shiptogaza-hbg_8440_0GAZA | Ship to Gazas och Freedom Flotilla Coalitions svenskflaggade fisketrålare Marianne av Göteborg har bordats av den israeliska krigsmakten (IDF) omkring 100 sjömil från Gaza. Sista kontakt med Marianne ägde rum 00.57 svensk tid. Enligt besked från IDF, som inte sticker under stol med att överfallet ägde rum långt ute på internationellt vatten, förs det kapade fartyget i detta nu, tillsammans med den tillfångatagna besättningen och passagerare, till den israeliska hamnstaden Ashdod, som de beräknas nå under dagen. Även denna gång fanns aktiva parlamentariker med bland aktionens deltagare, samt Tunisiens förre president.

Ship to Gaza Sverige protesterar mot detta flagranta övergrepp mot den fria sjöfarten. Israels upprepade piratdåd på internationellt vatten utgör oroande tecken på att ockupations- och blockadpolitiken utvidgas till att omfatta hela östra Medelhavet.

Vi kräver att Marianne återlämnas, och att hennes besättning och passagerare omedelbart försätts på fri fot, så att de kan fortsätta sin färd mot sin destination i Gaza.

Vi uppmanar vår regering och det internationella samfundet att omedelbart vidta åtgärder mot den israeliska blockad- och ockupationspolitikens dagliga kränkning av folkrätt och mänskliga rättigheter.

De tre båtar: Rachel, Vittorio och Juliano II som slog följe med Marianne har nu enligt plan vänt tillbaka mot grekisk hamnar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons