Kontakta oss

INRIKES

V-politiker hoppar av riksdagsuppdragen efter tung kritik mot partistyrelsen

Publicerat

den

INRIKES Vänsterpartiets riksdagsledamot Wiwi-Anne Johansson hoppar av sitt riksdagsuppdrag i protest mot Vänsterpartiets ledning. I ett meddelande som Aktuellt Fokus tagit del av uppger Wiwi-Anne Johansson att hon lämnar riksdagsuppdrag på grund av toppstyrningen inom partiet.

I ett meddelande till sina partikamrater som Aktuellt Fokus har tagit del av uppger Wiwi-Anne Johansson att beslutet är genomtänkt och går därefter till hård kritik mot Vänsterpartiets ledning och riksdagsgrupp. Enligt Johansson finns det stora brister i Vänsterpartiets organisation i riksdagen, som exempel nämner hon att riksdagsledamöterna saknar strukturella arbetsformer. Johansson skriver även att Vänsterpartiets partiledning inte ser till allas bästa i riksdagsgruppen och nämner partiledningens infekterade strid med riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh.

”Jag slutar den 1 november och det finns inga familjeskäl eller liknande bakom beslutet. Att jag väljer att sluta beror enbart på att jag inte trivs i gruppen med den toppstyrning som utvecklats över tid. Att vi saknar strukturerade arbetsformer, att ledamotsstödet efter omorganisationen har utarmats, att härskartekniker som osynliggörande och liknande har fritt spelrum. Till detta vill jag lägga den oförmåga partiledningen/gruppledningen visat vad gäller att se till allas bästa i gruppen. Detta gäller inte minst Amineh Kakabaveh.” skriver Wiwi-Anne Johansson.

Aktuellt Fokus har försökt nå Wiwi-Anne Johansson och Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler för en kommentar.

Wiwi-Anne Johansson var ordinarie riksdagsledamot och representerade Vänsterpartiet i Socialförsäkringsutskottet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se