Kontakta oss

INRIKES

V-politiker stoppade brutal kvinnomisshandel på öppen gata

Publicerat

den

CIVILKURAGE Under lördagskvällen utsattes en kvinna för en brutal misshandel på öppen gata i centrala Malmö. Kvinnomisshandeln stoppades av Vänsterpolitikern Malcolm Momodou Jallow.

Under lördagskvällen skedde en brutal kvinnomisshandel i centrala Malmö. En man i 25-års åldern misshandlade sin partner på öppen gata. En som bevittnade misshandeln och gick emellan för att stoppa den var Vänsterpartiets riksdagsledamot Malcolm Momodou Jallow.

– Chockad som fan gick jag ut och konfronterade denna fruktansvärda man och han vände sig mot mig och frågade vad jag ville och jag gav honom några kreativa förslag på vart han ska dra.

”Folk låtsades som ingenting”

Jallow berättar att flera av de människor som blev vittnen till misshandel valde att ignorera vad som pågick.

– Några meter till höger stod folk utanför en butik och tittade på och några meter till vänster satt folk på en uteplats på en restaurang och drack vin och låtsades som ingenting. Till den unga kvinnans försvar kom det en förbipasserande tjej som också gick emellan.

Den brutala kvinnomisshandeln är nu polisanmäld av Jallow.

– Polisen svarade mig att de skulle ”kolla upp det.” Jag vet tyvärr inte hur det gick för denna kvinnan. Mäns våld mot kvinnor måste upphöra och vi män måste ta ansvar för att bekämpa det patriarkala våldet. Jag vill säga ett stort tack till den enda andra personen som valde att våga säga ifrån, säger Jallow.

Teddy Lovén
redaktionen@aktuelltfokus.se