Kontakta oss

UTRIKES

Trump-supportern muckar gräl på punkspelningen – här får han spö av sångaren

Publicerat

den

UTRIKES Trump-supportern blev kränkt av punkbandet Social Distortions politiska åsikter och började mucka gräl. Efter att han började pekade finger mot bandet fick bandets sångare nog och spöade upp honom.

Förra månaden började ett videoklipp spridas från en av punkbandet Social Distortions spelningar. Videoklippet visade hur sångaren avbröt spelningen och spöade upp en person i publiken. Nu har den uppspöade personen identifierats som en högervriden Trump-supporter. Detta efter att han getts spaltutrymme i media där han grät ut och berättade om vad som hände på spelningen.

Till CBS uppger den uttalade Trump-supportern att han var ett fan som missat att bandet är starka Trump-motståndare. Efter att sångaren Mike Ness kritiserade Trump från scenen började den högersympatisörer mucka gräl och peka finger – vilket ledde till att sångaren tröttnade och gav honom kok stryk. Enligt offret slutade kvällen med hjärnskakning och två blåklockor.

Social Distortion är inget uttalat politiskt band men skriver utifrån ett amerikanskt arbetar- och underklassperspektiv som ofta riktar kritiken uppåt mot det politiska etablissemanget. Bandet har alltid tagit ställning mot rasismen, redan på 90-talet skrev Social Disortion den antirasistiska hitlåten ”Don’t drag me down”.

Inte första sångaren som spöar fascister

Mike Ness är långt ifrån den första sångaren som har spöat fascister i publiken. När Grungebandet Alice in Chains hade en spelning i Stockholm 1993 fanns det flera skinnskallar på plats. Sångaren Layne Staley tröttnade på en persons heilande, gick fram till publiken där han fick tag i en nazist och sänkte honom.

Ett annat band som gjort sig kända för att spöa nassar är punkbandet Dropkick Murphys. På bandets spelningar har det flera gånger dykt upp nassar och varje gång har det slutat med slagsmål.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se