Kontakta oss

NOTISER

Väktarvåldet vi minns – Klippen som bevakningsbolagen inte vill att du ska se

Publicerat

den

vaktvåld

INRIKES | Aktuellt Fokus listar sju videoklipp som visar hur väktarna arbetar när de inte tror att någon ser.

Det uniformerade våldet är återigen en aktuell fråga i samhällsdebatten. Speciellt efter att Västtrafik beslutat sig för att bryta med bevakningsföretaget G4S efter ett våldsamt ingripande mot en av Västtrafiks egna busschaufförer. Det är inte första gången som uniformerade väktare och ordningsvakter skapar skandalrubriker, ändå finns det försvarare som menar att uniformerat våld är acceptabelt i en rättsstat och att alla strukturer kring kåranda och våld är att betrakta som enskilda fall begångna av enskilda så kallade ”rötägg”.

För Aktuellt Fokus del tog det endast en slagning på Youtube för att konstatera att de enskilda rötäggen består av en himla massa ägg. Huruvida ägget kommer från hönan eller om ”kårandan”, det vill säga, internkulturen, kommer från tomma intet låter vi vara osagt. Däremot har vi listat videoklipp på det uniformerade våld bevakningsbolagen inte vill att du ska se. Klippen visar klart och tydligt att uniformerade övergrepp sker ute i samhället och som nättidning anser vi på Aktuellt Fokus att det är tur att det finns människor som dokumenterar när de upplever att uniformerade övergrepp begås.

Har du ett eget klipp eller känner du till något annat klipp på väktare och ordningsvakter som begår våld? Maila Aktuellt Fokus på redaktionen@aktuelltfokus.se eller posta ditt videoklipp på sociala medier under hashtag #‎DetUniformeradeVåldet‬

Ordningsvakter misshandlar försvarslös person i handbojor

Ordningsvakt dunkar 9-årings huvud i ett betonggolv

https://www.youtube.com/watch?v=tpOu3kG9hQE

Väktare i Göteborg begår övergrepp mot liggande man

Brutal ordningsvakt vs 12-åring

Aggressiv vakt trakasserar hemlös kvinna i Stockholms tunnelbana

https://www.youtube.com/watch?v=RVk1Sgv1Lq0

Ordningsvakter vs flickor som vill åka tåg från Fridhemsplan

Ordningsvakter misshandlar liggande man med batong

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons