Kontakta oss

NOTISER

Våldsbejakande sionister provocerar i oroligt Jerusalem – Marscherar mot Tempelberget på onsdag

Publicerat

den

shuafat
PALESTINA | Israelisk kravallpolis har under lördagsnatten och på söndagsmorgonen drabbade samman med palestinier i Palestinas huvudstad, Jerusalem. Kravallerna skedde i närheten av en mycket viktig religiös plats för både muslimer och judar. Det är en ökad spänningarna mellan israeler och palestinier inför en stor judisk högtid. Inga personskador eller gripanden rapporterades.

Det har varit sammandrabbningar i flera dagar mellan Israelisk kravallpolis och palestinier som barrikaderade sig inne i moskén. Oroligheterna spred sig till de arabiska kvarteren i östra Jerusalem, där boende kastade sten på kravallpolisen. Oroligheterna uppstod då många Palestinier lever med en stor frustration över Israeliska kravallpoliser, bosättare och militärers fortsatta trakasserier och att Al-Aqsa-moskén ska rivas.

Sammandrabbningarna inträffade vid Tempelberget i Jerusalems som är viktigt för både judar och muslimer. Berget är känd för judarna som Tempelberget, hem till det bibliska tempelet, och muslimer för Al-Aqsa-moskén där profeten Muhammed sägs ha stigit upp till himlen.

Land of Israel Faithful Movement är en konservativ sionistisk grupp som driver kraven att bygga ny judiska tempel på platsen där Al-Aqsa-moskén ligger idag. Kravet har mötts av starka protester. På onsdag vill dem våldsbejakande organisationen iscensätta en marsch till Tempelberget.

Tusentals israeliska kravallpoliser har placerats ut på viktiga platser för att stoppa oroligheter och kväva protester från palestinier. Men våldsamma nationalistiska och högerextrema bosättare får fortsätta trakassera och utsätta palestinska familjer för dödligt våld utan att polisen agerar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons