Kontakta oss

NOTISER

Nya attacker mot vänsterlokaler under helgen

Publicerat

den

vansterlokaler

YTTRANDEFRIHETEN| Förmodade högersympatisörer har bedrivit vandalisering och hot mot vänsterlokaler på minst två orter i landet under lönehelgen. I Borås har gärningsmän gått till attack mot Vänsterpartiets partilokal genom att ge sig på rutorna med stora sprickor i lokalens skyltfönster som följd.

vlokal

I Lund har även det socialistiska bokcaféet India Däck attackerats. Ett flertal hakkors har sprayats på husfasaderna och precis som i Ung Vänsters fall har man gett sig på lokalens fönsterrutor.

vpress

Fotografen Victor Pressfeldt utanför India Däck

Attacken mot India Däck är den andra på en månad. Förra gången något liknande inträffade var i slutet på augusti då flera rutor slogs in av okända gärningsmän som lämnade platsen i en bil. Vid det tillfället valde India Däck att utöka öppettiderna och göra verksamheten mer öppen för allmänheten som svar attacken ifråga.

Ingen är gripen för vare sig händelserna i Borås eller i Lund. Sedan flera år finns det ett starkt hat mot att socialister och vänstersinnade omfattas av mötes- och yttrandefriheten i Sverige. Högersympatisörer har vid upprepade tillfällen attackerat lokaler och vänsteraktiva samt även krävt att polisen ska förbjuda människor från att demonstrera om de är vänstersinnade.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se