NOTISER

Nya attacker mot vänsterlokaler under helgen

YTTRANDEFRIHETEN| Förmodade högersympatisörer har bedrivit vandalisering och hot mot vänsterlokaler på minst två orter i landet under lönehelgen. I Borås har gärningsmän gått till attack mot Vänsterpartiets partilokal genom att ge sig på rutorna med stora sprickor i lokalens skyltfönster som följd.

I Lund har även det socialistiska bokcaféet India Däck attackerats. Ett flertal hakkors har sprayats på husfasaderna och precis som i Ung Vänsters fall har man gett sig på lokalens fönsterrutor.

Fotografen Victor Pressfeldt utanför India Däck

Attacken mot India Däck är den andra på en månad. Förra gången något liknande inträffade var i slutet på augusti då flera rutor slogs in av okända gärningsmän som lämnade platsen i en bil. Vid det tillfället valde India Däck att utöka öppettiderna och göra verksamheten mer öppen för allmänheten som svar attacken ifråga.

Ingen är gripen för vare sig händelserna i Borås eller i Lund. Sedan flera år finns det ett starkt hat mot att socialister och vänstersinnade omfattas av mötes- och yttrandefriheten i Sverige. Högersympatisörer har vid upprepade tillfällen attackerat lokaler och vänsteraktiva samt även krävt att polisen ska förbjuda människor från att demonstrera om de är vänstersinnade.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan